L'Ajuntament amplia els ajuts bàsics a les famílies de Canyelles

L’Ajuntament de Canyelles ha atorgat més ajuts socials bàsics durant el 2013 que en l’exercici anterior. Així, durant l’any passat es van donar en total 175 ajuts a les famílies amb més dificultats econòmiques, quan el 2012 van arribar a la xifra de 160. De la memòria del passat any, s’extreu que de les 175 ajudes bàsiques s’han beneficiat un total de 288 persones.

Els ajuts bàsics inclosos en aquesta memòria engloben tipologies com l’alimentació, que s’emporta la principal partida econòmica, la medicació, la higiene i l’alimentació de nadons, els subministres de la llar, i el menjador i material escolar. En aquests ajuts no s’inclouen les bonificacions de serveis com els esportius o de les taxes i els impostos.

Mitja dotzena de famílies han rebut el màxim d’ajuts bàsics, bonificacions a banda, que atorga el consistori canyellenc –que actualment la xifra ha augmentat fins situar-se en els 800 euros per família l’any-, i d’aquestes només una ha recorregut a l’ajut d’urgència. Precisament, l’any passat, el govern municipal va aprovar les bases d’ajuts socials per atendre la situació precària dels veïns i les veïnes del poble (podeu consultar-les aquí:

Bases d'Ajuts Socials

El govern que presideix Rosa Huguet manté l’aposta des del primer dia en potenciar els ajuts bàsics i les bonificacions a les famílies de Canyelles que passen per dificultats econòmiques. Així, la voluntat de l'equip de govern es posar-se al costat de les persones que ho passen més malament, i dins les possibilitats del consistori, donar el màxim de facilitats que estan a la seva mà.

Serveis Socials i Benestar és un dels pilars d’aquesta legislatura i la que es mantindrà i potenciarà mentre la situació de crisi afecti als veïns i les veïnes, segons ha manifestat l’alcaldessa.