Queden ...
per la 17a Fira de Santa Llúcia

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Canyelles commemora el Dia Internacional de les Dones

2018 03 08 rosacampanyarespecteCanyelles commemora, com cada 8 de març, el Dia Internacional de les Dones, amb diverses accions. Enguany s'ha adherit al manifest unitari que han elaborat les dues entitats municipalistes (Associació Catalana de Municipis i Federació de Municipis de Catalunya) amb motiu d’aquesta celebració mundial. Un manifest que les treballadores municipals de l'Ajuntament de Canyelles i les integrans del Grup Dona han llegit per torns aquest dijous 8 de març i que reivindica la igualtat efectiva entre els homes i les dones.

Manifest Dia Internacional de les Dones

 

El Grup Dona, a més, ha celebrat el Dia Internacional de les Dones fent una aturada a la seva tasca habitual per compartir un esmorzar totes juntes. El Grup Dona és un dels pilars bàsics del voluntariat a Canyelles. Hi treballa de manera incansable i desinteressada durant tot l'any ja que col•labora en tots els esdeveniments que tenen lloc al municipi. I també és reconeguda la seva acció solidària, amb diverses accions a favor de la lluita contra el càncer, a favor dels infants o la seva participació en les campanyes de recollida d'aliments per a les famílies més desfavorides, entre altres moltes accions.

 

2018 03 06 lecturamanifestdiadona2018 03 06 diadonaalgrupdona

 

Accions de prevenció de violència masclista del projecte Traca

Canyelles, a més, s'adhereix a la campanya de prevenció de violència masclista que impulsa el programa Traca, i que preveu un seguit d’accions per treballar amb els joves de Canyelles, Cubelles i Olivella aspectes com el respecte, l’afectivitat i la sexualitat, en entorns d’oci. El programa Traca, impulsat pel Consell Comarcal del Garraf i aquests treballa en la prevenció de les conductes de risc associades al consum de substàncies, i enguany han acordat prioritzar les accions adreçades a prevenir la violència masclista.

campanya prevencio violencia traca

La campanya proposa unes imatges adreçades a tres col•lectius diferents. La imatge adreçada al col•lectiu d’adolescents fa referència a la violència de gènere associada a les xarxes socials. La imatge per al segon col•lectiu, el de joves, es trasllada a la nit, on el consum de drogues (sobretot l’alcohol) pot emmascarar comportaments poc respectuosos cap a les noies. I la tercera imatge, adreçada a persones adultes, fa referència a la violència que sovint no és tan evident com la manca de respecte, el menyspreu, l’agressivitat verbal i el maltractament psicològic.

Pedalada popular de la secció de ciclisme Canyelles en honor de les dones

D’altra banda, la secció de ciclisme de Canyelles, Locos X las Bicis Canyelles, se suma a la commemoració del Dia Internacional de la Dona organitzant una pedalada popular aquest dissabte 10 de març, en honor de les dones. La sortida està prevista a les 10:30 hores del matí des de l’aparcament de l’Escola Sant Nicolau. Des d’allà es recorreran diversos carrers del poble per acabar a la pista del Casal, on espera als participants un refresc i una fotografia del grup