Queden ...
per la 18a Fira de Santa Llúcia

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Canyelles commemora el Dia Internacional de les Dones

2019 03 08 diadeladona

Canyelles commemora, com cada 8 de març, el Dia Internacional de les Dones, amb diverses accions. S'ha adherit al manifest unitari que han elaborat les dues entitats municipalistes (Associació Catalana de Municipis i Federació de Municipis de Catalunya) amb motiu d’aquesta celebració mundial.

Manifest Dia Internacional de les Dones 2019

Un manifest que les treballadores municipals de l'Ajuntament de Canyelles i les integrans del Grup Dona llegeixen aquest divendres 8 de març i que reivindica la igualtat efectiva entre els homes i les dones.

El Grup Dona, a més, ha celebrat el Dia Internacional de les Dones fent una aturada a la seva tasca habitual per compartir uns moments en aquesta jornada. El Grup Dona és un dels pilars bàsics del voluntariat a Canyelles. Hi treballa de manera incansable i desinteressada durant tot l'any ja que col•labora en tots els esdeveniments que tenen lloc al municipi. I també és reconeguda la seva acció solidària, amb diverses accions a favor de la lluita contra el càncer, a favor dels infants o la seva participació en les campanyes de recollida d'aliments per a les famílies més desfavorides, entre altres moltes accions.

Accions de prevenció de violència masclista del projecte Traca

2019 02 tracarespecte

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Canyelles, a més, impulsa un any més  la campanya de prevenció de violència masclista en el marc del programa Traca, que desenvolupen Canyelles, Olivella, Cubelles i el Consell Comarcal del Garraf. El programa preveu un seguit d’accions per treballar amb els joves aspectes com el respecte, l’afectivitat i la sexualitat, en entorns d’oci. El programa Traca treballa en la prevenció de les conductes de risc associades al consum de substàncies, però també adreçades a prevenir la violència masclista.

La nova campanya de sensibilització, Jo miro la festa amb respecte, i tu?,  té l'objectiu de promocionar espais d'oci lliures d'agressions per motiu de gènere i d'opció sexual.

La nova campanya s'ha posat en marxa coincidint amb les festes de Carnaval dels diferents municipis, amb l’objectiu de promoure espais d’oci lliures d’agressions per motiu de gènere i d’opció sexual.

La campanya consta d’una imatge en la qual apareix una mà amb diferents polseres que duen escrits missatges com “Només sí és sí”, “Estima com vulguis” o “Festes lliures d’agressions”. La campanya es complementa amb polseres amb els mateixos missatges, que s'han distribuït entre les persones participants i col•laboradores en les diferents festes de Carnaval.

Aquest material reforça el treball que s’ha fet des del TRACA i els serveis de Joventut de Cubelles, Canyelles, Olivella i el Consell Comarcal del Garraf des del 2017 entorn les violències que pateixen les dones i les persones LGTBI, sobretot en espais d’oci nocturn.