Queden ...
per la 17a Fira de Santa Llúcia

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Es posa en marxa el projecte 'Camins, patrimoni i natura' que ha de crear el Mirador de Montserrat

 

2017 12 14 miradormontserratEl projecte Garraf:Camins, patrimoni i natura, que impulsen conjuntament els sis ajuntaments del Garraf i el Consell Comarcal del Garraf comença a executar-se. Després d'haver treballat conjuntament aquesta proposta, que comptarà amb una subvenció dels fons europeus FEDER, els sis ajuntaments i el Consell Comarcal ja han signat el conveni de col·laboració que ha de permetre executar el projecte. Uns acords que s'hauran de ratificar en els plens municipals de cada municipi.

Per primera vegada, els ajuntaments i el Consell Comarcal del Garraf compartiran un projecte comú seleccionat pel cofinançament dels fons FEDER, que permetrà desenvolupar vuit projectes locals i quatre projectes comarcals, relacionats amb la recuperació o creació d'espais amb valor patrimonial, cultural o natural. Els projectes impliquen una inversió de 2.343.716,19 euros, dels quals el 50% va a càrrec dels fons europeus.

Les vuit intervencions locals que preveu el projecte són:

 • Mirador de Montserrat a Canyelles
 • Adequació dels jardins de Can Travé a Cubelles
 • Rehabilitació de la Platja Llarga a Vilanova i la Geltrú
 • Senyalització de rutes patrimonials a Vilanova i la Geltrú
 • Camí Pedalable a Vilanova i la Geltrú
 • Creació del Centre d'Interpretació dels Americanos i museïtzació del Castell de Ribes a Sant Pere de Ribes
 • Creació del centre de visitants de Can Milà a Sitges

Les quatre intervencions comarcals són:

 • Creació de la Ruta Patrimonial del Garraf
 • Aplicació de les noves tecnologies a la promoció de les actuacions
 • Campanya de promoció de la destinació
 • Suport a l'execució del projecte (pla de comunicació de les accions)

El Mirador de Montserrat de Canyelles, en estat avançat

En aquests moments, algunes de les actuacions ja es troben en una fase avançada. És el cas de la creació d'un mirador a Canyelles, el Mirador de Montserrat. Una proposta amb la qual l'Ajuntament de Canyelles vol millorar un espai del municipi amb una intervenció paisatgística per recuperar un espai obsolet. Aquesta intervenció permetrà disposar d'un mirador del Parc d'Olèrdola que també sigui una porta d'entrada a l'espai natural, amb un aparcament per a visitants, plafons informatius i una àrea de descans com a confluència de rutes de senderisme, amb zones de pícnic, un espai infantil i zones d'ombra.

Una altra de les actuacions que es troba en fase avançada és la diagnosi per crear una Ruta del Patrimoni a la comarca. Està en procés de licitació i es preveu que la redacció del projecte es faci abans d'acabar l'any. Aquesta proposta permetrà unir els municipis donant valor als espais naturals i passant pels espais d'interès cultural, amb un relat comú a les accions de difusió i promoció turística que es faran posteriorment. La ruta permet també aprofitar els treballs executats i altres infraestrucutres per a optiminitzar-les, i també identificar espais d'interès paisatgístic que poden esdevenir un mirador comarcal.

També està avançat és projecte per adequar i recuperar el jardí històric de Can Travé a Cubelles, o la recuperació de la Masia Can Milà a Sitges com a centre de visitants i per a la gestió de la infraestructura turística.

2017 12 14 signaturaconvenifedermirador