Queden ...
per la 17a Fira de Santa Llúcia

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

L'alcaldessa Rosa Huguet parla de l'actualitat del municipi en el 'Sessió Plenària' de Canal Blau Televisió

2018 08 01 sessioplenariaL’alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet, ha estat convidada aquesta setmana a l’espai Sessió Plenària de Canal Blau Televisió, el primer de l’any 2018, en què ha repassat l’actualitat del municipi i també els projectes que el govern local vol acabar en el que queda de legislatura, complint amb els compromisos adquirits.

Una entrevista que podeu veure de manera íntegra en en següent enllaç.

L’alcaldessa ha fet balanç del 2017 i ha destacat la importància d’aprovar el pressupost municipal per al 2018. Tot plegat és una mostra de l’esforç per complir amb el mandat i de continuïtat de la feina feta. Estem complint amb tot el que vam dir, assegura l’alcaldessa, que destaca la feina que s’està fent a les urbanitzacions, el projecte de construcció del nou pavelló poliesportiu o del centre de dia, o l’arribada de la fibra òptica al municipi, la posada en marxa de l’Artífex, la millora de la gestió o de la seguretat ciutadana o les accions de protecció del medi ambient. El que volem és que la feina feta es tradueixi en més benestar per a les peresones. Lamenta, però, que les dificultats administratives impedeixin avançar tan ràpid com es desitjaria.

Sobre el pressupost del 2018, l’alcaldessa afirma que l’increment de la inversió ha de possibilitar més accions, una millora dels serveis que s’ofereixen als ciutadans en tots els àmbits com el social o la promoció econòmica. Un pressupost que és el resultat d’un procés de participació ciutadana, i de treball fet amb les entitats i associacions del municipi.  A partir de tot això volem complir amb els desitjos del que seria millor per al municipi. Només escoltant aprenem, assegura l’alcaldessa. Un pressupost de 6,3 milions d’euros, que veu incrementada la inversió en 1,5 milions i que entre altres projectes centrals inclou el nou Centre de Dia, el Mirador de Montserrat i el nou pavelló poliesportiu.

Transparència

Rosa Huguet recorda a més, que tot i l’increment de la inversió, l’Ajuntament està complint amb la llei i amb els marges d’endeutament permesos. Diu no tenir por a l’endeutament, en aquest sentit, perquè hi ha marge de creixement i perquè això no ha suposat en cap cas l’increment dels impostos, ja que s’han augmentat més que mai les ajudes i les subvencions als ciutadans. No farem res mal fet, incideix Rosa Huguet. Complim amb la Llei de la Transparència. Tenim un pla de sanejament i els més interessats a donar a conèixer els números som nosaltres.  La despesa és la que és però no volem deixar de donar serveis: seguretat, neteja, sanitat, institut...

Els processos urbanístics segueixen sent, d’altra banda, una de les màximes prioritats del govern que lidera Rosa Huguet, i el seu avanç queda reflectit en el pressupost. Ens agradaria que tothom pogués disposar dels mateixos serveis i això encara no és així, lamenta. En aquest sentit, destaca la feina que s’està fent des de l’ODU (Oficina d’Ordenament Urbanístic), per legalitzar totes les urbanitzacions i per dotar-les de serveis i també per permetre que els veïns puguin pagar aquests processos. I posa com a exemple les Palmeres, on l’enllumenat estarà acabat aquest 2018, i on les obres es paguen en quotes baixes i amb ajudes als ciutadans. El mateix procediment que se seguirà a Vora Sitges, que està reprenent el seu procés urbanístic.