El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Please enable the javascript to submit this form

Queden ...
per la 18a Fira de Santa Llúcia

Canyelles congela les ordenances fiscals per al 2021

2019 02 entradaajuntamentL'Ajuntament de Canyelles ha congelat, per novè any consecutiu, les ordenances fiscals.

La revisió per al 2021 incorpora importants bonificacions per als ciutadans.

El ple municipal ha aprovat una revisió dels tributs municipals per al 2021, que no només no s'apugen, sinó que augmenten les bonificacions amb l'objectiu de donar suport a les persones i ajudar a la reactivació econòmica.

Estem en moment clau i cal fer accions importants en l'àmbit de les ordenances, ha assegurat l'alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet, que ha afegit que hem de lluitar perquè les famílies puguin tirar endavant. En aquest sentit, ha destacat que les principals modificacions aplicades són per introduir bonificacions i que l'aposta del govern municipal és seguir la línia dels darrers 9 anys, no incrementant els impostos municipals.

BONIFICACIONS

En aquest sentit, una de les bonificacions més importants afecta l'Impost del Béns Immobles (IBI). Els habitatges que  incorporin instal·lacions fotovoltàiques d'autoconsum podran gaudir d'una bonificació de fins al 50% en el rebut de l'IBI durant un període de tres anys. 

La mesura  referma el compromís  del govern municipal per l'eficiència energètica i l'ús d'energies renovables, com també donar facilitats i ajuts als ciutadans. En aquesta mateixa línia, també s'introdueixen bonificacions en l'Impost de Construccions que poden arribar fins al 50% per aquells que introdueixin sistemes d'estalvi energètic i eficiència mediamental.

També s'apliquen bonificacions en l'Impost de Vehicles, que poden arribar fins al 75% en el cas dels que siguin considerats 'zero emissions' per la Direcció General de Trànsit; i del 50% per als qualificats 'eco'.

Pel que fa a la taxa de residus municipals, a més, com a mesura extraordinària de suport al comerç local també s'incorpora una rebaixa del 50% en la taxa d'escombraries per l'ús de la deixalleria.

Els ciutadans, en general, també poden obtenir bonificacions en la taxa d'escombraries que poden anar del 20% al 50%, segons el nombre d'usos que es facin de la deixalleria municipal.

L'Ajuntament de Canyelles té un ampli plec de bonificacions per al conjunt dels ciutadans, que podeu consultar en el següent enllaç:

BONIFICACIONS I AJUTS SOCIALS