Queden ...
per la 17a Fira de Santa Llúcia

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Renovats els convenis amb el Consell Comarcal del Garraf en matèria d'Ocupació, Serveis Socials i Joventut

2017 09 ajuntamentL'Ajuntament de Canyelles ha renovat els conveni de col·laboració amb el Consell Comarcal del Garraf en matèria de Serveis a les Persones, Foment de l'Ocujpació i l'Accés a l'Habitatge Digne. Al ple ordinari de l'ens comarcal, celebrat aquest dijous 14 de desembre a la Masia d'en Cabanyes, s'han aprovat diversos convenis de col·laboració amb els ajuntaments de la comarca en aquests àmbits.

Atenció a les persones

En el cas d'Atenció a les persones, s'han aprovat els convenis de col·laboració amb els ajuntaments de Canyelles, Cubelles i Olivella per a la prestació dels serveis socials d'atenció primària, servei d'atenció a la dependència, servei d'atenció a la infància i l'adolescència, servei d'informació i atenció a la dona, servei de primera acollida per a persones nouvingudes i servei de transport adaptat, entre d'altres.

Joventut

De la mateixa manera, es van aprovar convenis de col·laboració amb els ajuntaments de Cubelles i Canyelles per al desenvolupament dels seus plans locals de joventut. L’aportació econòmica és de  1.742,50€ per a Canyelles. Igualment, es va aprovar l’annex econòmic al conveni amb els ajuntaments de Canyelles, Cubelles i Olivella per al desenvolupament del Pla de Prevenció de Drogodependències –Projecte Traca- per a l’any 2018.

Durant la sessió plenària també es va aprovar l’atorgament de 479 ajuts individuals de menjador escolar (277 ajuts del 50% i 202 ajuts del 100%) per un import total de 369.442,50 €. Aquests ajuts corresponen a algunes de les sol·licituds presentades fora de termini o dins el període de reclamacions que va finalitzar el passat mes d’octubre. Fins al moment, s’ha aprovat un total de 2.076 beques per un import de 1.430.030 € per a aquest curs.

Ocupació

En relació a les polítiques de foment de l’ocupació, al ple es va aprovar el conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal del Garraf i el Servei Públic d’Ocupació per al desenvolupament del programa “30 Plus” de l’any 2018/2019 i, conseqüentment, es van aprovar els convenis amb els ajuntaments de Canyelles, Cubelles, Olivella, Sant Pere de Ribes i Sitges pel treball en xarxa en el marc d’aquest programa. Aquest és el segon programa que es desenvolupa a la comarca del Garraf i pretén inserir 30 persones, de 30 anys i més, al mercat laboral.

També es va aprovar el conveni de col·laboració amb els ajuntaments de Canyelles, Cubelles i Olivella per a la realització del programa “Treball i Formació” que té com a objectiu millorar la qualificació professional de les persones en situació d’atur, mitjançant l’experiència laboral derivada del contracte de treball subvencionat i la formació professionalitzadora. El conveni preveu la contractació de 15 persones com a auxiliars administratius, peons, jardiners/es i auxiliars de la llar, a final d’aquest any i principis del 2018.

Pel que fa al treball compartit en matèria d’ocupació, al ple es va donar compte del desenvolupament del Pacte per l’Ocupació al Garraf. Es tracta d’una proposta dels ajuntaments i de diversos agents econòmics i socials de la comarca per definir un marc d’acció i de col·laboració entre entitats públiques i privades, amb l’objectiu fonamental de fomentar l’ocupació i disminuir l’atur, una de les prioritats recollides en el Pla de mandat 2015-2019 del Consell Comarcal del Garraf. Aquest treball, que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, està a càrrec de l’empresa DALEPH.

D’altra banda, en l’àmbit de medi ambient, durant el ple es va aprovar la creació de la Ponència Tècnica Ambiental, un òrgan que tindrà la finalitat d’emetre informes de prevenció i control ambiental, amb èmfasi en prevenció d’incendis i protecció de la salut.