Queden ...
per la 18a Fira de Santa Llúcia

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

captcha 

3x3 de Bàsquet a l’Ecijove

El proper 30 de desembre a partir de  les 11.00h es realitzarà un 3x3 de bàsquet a l’Espai Cívic Jove de Canyelles. Aquest equipament juvenil disposa d’una pista poliesportiva en la que s'hi organitzaran diferents activitats esportives al llarg de l’any amb l’objectiu de dinamitzar l’equipament i promoure l’activitat física i l’esport entre el jovent.

El torneig compta amb el suport del Consell Esportiu del Garraf  i està organitzat des de les àrees de joventut i esports de l’ Ajuntament.

Les inscripcions són gratuïtes i estan obertes fins el 23 de desembre per als majors de 12 anys, els equips poden ser femenins, masculins i mixtes i les categories són de 12 a 15 anys i majors de 16. Es tracta d’ una activitat dins de les festes nadalenques, plantejada més enllà de la competitivitat, en la que hi haurà obsequis per a tothom que hi participi.

Cuina i salut a l’Ecijove

El dimecres 17 de novembre els i les joves del grup XAM van participar de taller “cuina sense pares” promogut pel Servei de Salut Pública de Diputació de Barcelona.  Es van organitzar dos grups, els quals van preparar un primer plat, un segon i unes postres, elaborant un àpat equilibrat i saludable. Les receptes que es van seguir eren: gaspatxo, salmó amb tàrtara i iogurt amb fruits secs.
Amb aquesta activitat, una dotzena de nois i noies es van introduir en el món culinari i van entrar en contacte amb ingredients, textures i sabors nous per alguns dels participants.
D’altra banda, es va passar una enquesta sobre els hàbits alimentaris, que va ser contestada de manera individual per cada participant. La promoció dels hàbits saludables i la prevenció de possibles problemàtiques entorn a l’alimentació és també una  tasca que es realitza des de l’àrea de joventut de l’Ajuntament de Canyelles.

Taller de cuina saludable a l’Ecijove

El proper 17 de novembre a les 18.00h tindrà lloc a l’Ecijove el taller “cuina sense pares”, activitat que vol fomentar una alimentació saludable entre els i les joves de Canyelles facilitar-los una sèrie de recursos per animar aquest col·lectiu a posar-se el davantal. Es tracta d’un taller de 2 hores que pretén que els joves s’introdueixin en el món culinari, tot cuinant àpats saludables, a més de rebre consells bàsics sobre què és una alimentació saludable, els participants també prepararan receptes de plats fàcils, ràpids i econòmics.

Aquest taller impulsat per el Servei de Salut Pública de Diputació de Barcelona està destinat als joves a partir dels 14 anys, perquè molts nois i noies d’aquestes edats comencen a preparar-se el menjar a casa o volen convidar a la seva colla o, més tard, quan s'independitzen no els ve de gust cuinar sempre el mateix.

D’altra banda, recomanem visitar el web www.cuinasensepares.cat en el que es pot trobar un recull de receptes pensades per a les necessitats d’aquest col·lectiu, així com consells sobre nutrició.

Inscripcions obertes pel Curs de Cinema a l’Espai Cívic Jove

A partir del mes de desembre a l’Ecijove es durà a terme un curs sobre cinema. La iniciativa pretén promoure la  cultura i la creativitat juvenil, així com les relacions entre els participants.

El curs està adreçat a joves majors de 16 anys que vulguin iniciar-se en la interpretació i la realització audiovisual. Els continguts del curs giren entorn a la interpretació i l’expressió corporal, així com al rodatge d’un curtmetratge amb l’objectiu final de presentar-lo en un festival de curts. El professorat de L’Acadèmia de Cinema “Claqueta y acción”  impartirà continguts com improvisacions, expressió oral, història del cinema, iniciació a la direcció d’actors, a l’edició, etc.. i també es podrà visitar un rodatge en directe. El curs té un preu de 15€ mensuals i les inscripcions estan obertes fins el 30 de novembre, dia en que es podrà provar de manera gratuïta una classe.