Queden ...
per la 15a Fira de Santa Llúcia

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Arriba la Festa del Medi Ambient i Setmana de l'Energia

2017 06 02 DiaMediAmbient 01Canyelles es prepara per celebrar el dia mundial del Medi Ambient i la Setmana de l'Energia sostenible. Així el divendres 2 de juny a la tarda, de 17 a 20 h, hi ha preparades activitats dirigides a tots els públics a la plaça del Casal.

Es podran trobar aquestes activitats:
- Manualitats amb materials reciclats
- Taller de maquillatge animal
- Inflable "Saltem amb energia"
- Joc gegant "El Guardawatts"
- Taller-Mural amb Guixos
- Bombolles gegants de sabó

Llegeix més...

S'obre el termini de presentació de sol·licituds dels horts urbans

2017 05 08 HortsEl dilluns dia 15 de maig s'obre el termini de presentació de sol·licituds dels horts urbans que estarà obert durant un termini de dos mesos o sigui fins al divendres 14 de juliol.

Durant aquest termini, les persones interessades a poder ser adjudicatàries d'un hort urbà, hauran de presentar la corresponent sol·licitud escrita a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) de l'Ajuntament, bé presencialment bé per mitjans informàtics.

Llegeix més...

La processionària del pi

2017 04 03 ProcessionariaLa processionària és un insecte autòcton, propi de la nostra zona climàtica i de l'entorn rural on es troba enclavat Canyelles, que afecta especialment als pins. És conegut per les files o processons que forma els seus individus i per les bosses penjants que construeixen a les branques dels arbres.

Durant els darrers anys està assolint a Catalunya l'expansió més gran de les darreres dècades a causa de les temperatures molt suaus de les darreres tardors/hiverns, el moment crític en el desenvolupament de les erugues.

Encara que, la majoria dels pins, rebroten quan es normalitzen les condicions meteorològiques, la processionària és un greu problema per les afectacions que causa a les persones, en forma de reaccions al·lèrgiques i urticàries, tant per contacte directe, com per l'aire. També afecta, sobretot, als gossos.

Llegeix més...

Impuls de la fauna a Canyelles

2017 03 30 FaunaCanyelles 01L’Ajuntament de Canyelles treballa per facilitar el funcionament natural de diferents espècies de Canyelles, a partir de diferents projectes enfocats cap a la fauna.

Aquests són els projectes en els que s'està treballant actualment:

- Creació i/o recuperació de basses i punts naturals d’aigua. Amb l’objectiu de fomentar l’educació ambiental i potenciar petites illes de vida que no només donen una empenta als amfibis i si no també a centenars d’altres espècies que depenen de l’aigua per sobreviure.

- Elaboració de caixes nius d’ocells. Ens trobem sovint que la nostra massa forestal no acaba de ser adequada per l’empara de nius d’ocells i de rapinyaires. D’aquesta manera s’afavoreix a la nidificació.

Llegeix més...