Queden ...
per la 18a Fira de Santa Llúcia

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

captcha 

Certificat de la participació de l'Ajuntament de Canyelles a l'hora del planeta

2016 04 26 LaHoradelPlanetaSeguint amb les polítiques mediambientals del projecte de la legislatura vigent per un municipi medioambieltalment sostenible han fet arribar la certificació conforme s'ha participat en l'hora del Planeta.

Aquesta iniciativa de WWF és la campanya més gran de mobilització ambiental, que aquest any ha congregat a milions de persones que exigeixen el compliment de les mesures de l'Acord de París sobre el canvi climàtic. A Espanya, la participació ha estat multitudinària, amb gairebé 400 ciutats, un 50 per cent més que en 2015.

Certificat per la reducció de residus

2016 03 30 CertificatL’Agència de Residus de Catalunya ha fet arribar un diploma a l’Ajuntament de Canyelles en el que reconeix i agraeix la participació del municipi en la 7a Setmana Europea de la Prevenció de Residus celebrada el passat mes de novembre.

Canyelles va participar fent difusió a través del web municipal i també organitzant un taller de cuina d’aprofitament.

Llegeix més...

Projecte de treball conjunt en medi ambient

Una de les accions realitzades al municipi amb voluntaris i voluntàriesL’Ajuntament de Canyelles ha posat en marxa diverses iniciatives de protecció del medi ambient i prevenció dels incendis forestal. La neteja de parcel·les, la protecció d’ocells, la recuperació de basses d’aigua o el catàleg d’arbres emblemàtics en són una mostra, al costat de la creació d’una ruta verda pels voltats del municipi.

S’estan fent els treballs de neteja d’herbes de parcel·les públiques i privades i de carrers i zones verdes, a més de la tala de pins a diversos punts del terme , com a mesura de prevenció d’incendis. La important massa forestal que envolta els sectors urbans del municipi obliguen a l’ajuntament a activar accions de protecció com aquestes accions de neteja, o com la signatura de convenis amb entitat com la federació d’ADF’s Penedés-Garraf i la col·laboració d'entats com la recentment creada AIDAC.

A banda de la prevenció del medi ambient, s’estan impulsant diversos projectes en l’àmbit d’educació ambiental, en que prenen part els centres educatius del municipi i també diversos voluntaris. Ajuntament, escola i institut, s’han coordinat per sensibilitzar i implicar als infants en el respecte al medi ambient

Recuperat un segon punt d’aigua pels amfibis

2016 02 18 Amfibis 01Aquest mes de febrer, a la Cogullada, Ajuntament de Canyelles ha fet una obra per la recuperació de la bassa d’aigua d’una finca a la Cogullada. S’ha tractat d’una intervenció de reparació de filtracions i esquerdes que tenia que no deixaven estancar l’aigua i també de la canalització i decantació de les aigües pluvials per tal que quan plogui s’encaminin cap a dins la bassa.

Llegeix més...