Queden ...
per la 16a Fira de Santa Llúcia

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Parcel·les netes per evitar incendis

 

2017 03 22 NetejaParceles

L’Ajuntament de Canyelles està treballant intensament, i al llarg de tot l'any, per mantenir netes les parcel•les no edificables que hi ha a tots els sectors del municipi, com a mesura preventiva d’incendis forestals i per evitar problemes de salubritat.

Mantenir-les netes i en condicions òptimes és una obligació  que els seus propietaris  han de complir, d’acord amb la legislació vigent. I ho han de fer i comunicar al Consistori abans del 15 de juny de cada any, quan ja ha començat el període de màxim risc d’incendi. Una vegada transcorregut aquest termini, l’Ajuntament es reserva el dret, prèvia inspecció i notificació, de procedir a la neteja subsidiària de les parcel•les, i passar posteriorment el càrrec al seu propietari, tal i com marca l’ordenança fiscal número 21 vigent al municipi. És un procés que pot ser llarg i que ha de ser autoritzat per un jutjat.

Llegeix més...

S'obre el 23 Concurs de Fotografia als Parcs

El concurs de fotografia als parcs es fa dins del programa Viu el Parc de la Diputació de BarcelonaLa Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona ha convocat la 23 edició del Concurs de Fotografia als Parcs del Garraf, d’Olèrdola i del Foix. El certamen, obert des de l’1 d’agost, s’organitza dins del programa Viu el Parc, que durant la tardor recull un ampli ventall d’activitats al voltant d’aquests espais naturals.

Llegeix més...

Prevenció davant les altes temperatures

2017 03 16 InfocatDavant les altes temperatures que s'estan donant aquests dies, des de la Generalitat de Catalunya es recomana evitar qualsevol situació de risc i alertar ràpidament al telèfon d'emergències 112 si es veu alguna columna de fum, o bé al telèfon d'atenció ciutadana 012.

Cal recordar que des del dia 15 de març està en vigor la prohibició d'encendre foc, sigui pel motiu que sigui, ni en terreny forestal ni en un radi de 500 metres a la rodona. Aquesta prohibició, establerta pel Decret 64/1995, en el cas de Canyelles, afecta a tot el municipi.

Llegeix més...

Prohibit fer foc al bosc

Des del passat 15 de març, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, i Alimentació va prohibir taxativament d'encendre foc, sigui pel motiu que sigui, ni en terreny forestal, estigui ple o no d'arbrat, ni en un radi de 500 m a la rodona. Aquesta prohibició, establerta pel Decret 64/1995, en el cas del municipi de Canyelles, afecta la totalitat del seu territori.
Especialment, està prohibit cremar restes de poda i d'aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria, ni marges pròxims a zones forestals, sense una autorització expressa del Departament d'Agricultura. Tampoc no es poden fer focs d'esbarjo ni d'altres relacionats amb l'apicultura. Dins de les àrees recreatives i d'acampada autoritzades així com en les parcel·les edificables de les urbanitzacions, l'únic foc permès és l'ús de barbacoes d'obra, sempre que tingui instal·lat un sistema mata guspires.
També queda prohibit llençar objectes encesos; abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser la causa de l'inici d'un foc; llançar coets, focs d'artifici o d'altres artefactes que continguin foc, i utilitzar bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.
En principi i segons siguin les condicions climatològiques, la prohibició durarà fins al 15 d'octubre