Queden ...
per la 15a Fira de Santa Llúcia

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Rescat de cries de ratpenat

2017 07 14 Ratpenats 01El passat dissabte 8 de juliol es van localitzar als voltants de la Sala Multicultural, 4 cries de ratpenat que havien caigut del refugi on es trobaven, i que gràcies a l'actuació d'un grup jove de Canyelles es van poder salvar.

Els ratpenats formen colònies de cria i quan surten a caçar a les nits deixen totes les cries juntes com si fos una guarderia a càrrec d'algun adult, esperant que tornin les respectives mares per alletar-les.

La primer acció a fer quan et trobes amb una situació així seria no tocar les cries, o bé, si es coneix i és possible, amb la delicadesa més gran, retornar-les al niu d'origen. Quan aquesta opció no és possible, com es va donar el cas, per la inaccessibilitat del lloc des d'on les cries havien caigut, el millor és posar-se en contacte amb els agents rurals que es faran càrrec dels animals.

Llegeix més...

Nou curs de manipulació fitosanitària

2017 06 30 FitosanitarisL'Ajuntament està organitzant un nou curs per a obtenir el carnet bàsic de manipulació fitosanitària amb inici el pròxim mes d'octubre.

Ja està oberta la inscripció per a participar del nou curs de Manipulador/a Fitosanitari, nivell bàsic, subvencionat per l'Ajuntament de Canyelles. Es farà durant 6 dissabtes al matí a partir del mes d'octubre però per tal de fer els tràmits d'homologació i gestió administrativa per després optar per obtenir el carnet acreditatiu és necessari disposar de les dades del grup classes abans de la data d'inici, és a dir, durant el mes de setembre.

Llegeix més...

El servei de recollida de restes vegetals cada cop més utilitzat

2017 06 29 RecollidaVegetalsAny rere any, s'incrementen les peticions de servei per la recollida de restes vegetals a domicili. Així, durant el primer semestre del 2017 s'han recollit 1.564 saques, quan durant el mateix període de l'any anterior s'havien recollit 1.124 saques, és a dir, s'ha incrementat un 39%.

Aquest servei es fa gratuïtament per tal d'incentivar una actitud responsable per la recollida selectiva, en aquest cas de restes vegetals, i minimitzar el fet que es produeixin abocadors incontrolats o que no s'utilitzin contenidors de rebuig per les restes vegetals que fan s'omplin molt ràpidament i se saturin els punts de recollida.

Amb aquestes recollides, les restes vegetals entren en un procés de gestió perquè acabin sent la base de la producció de compost.

Cal recordar que les restes vegetals també es poden portar directament a la Deixalleria municipal, dins l'horari d'aquesta instal·lació.

Llegeix més...

Setmana Europea de l'Energia Sostenible

2017 06 SetmanaEnergia 01A partir d'avui i fins diumenge 25 se celebra la Setmana Europea de l'Energia Sostenible. S'organitzaran activitats relacionades amb l'eficiència, l'estalvi i la sobirania energètica per fomentar-ne la pràctica com a ciutadans compromesos.

Amb aquest pretext, a Canyelles, ja es van realitzar el passat 2 de juny activitats familiars adreçades a aquesta sensibilització, però durant aquesta setmana també es podrà disposar d'informació i consells per a orientar cap a pràctiques més sostenibles sobre consum de l'energia, en l'entrada de l'Ajuntament, on en un expositor temàtic hi ha díptics i materials diversos.

Llegeix més...