Queden ...
per la 17a Fira de Santa Llúcia

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

L'educació i la formació, un dels pilars fonamentals de les polítiques de l'Ajuntament de Canyelles

Canyelles i la seva aposta per tenir tot el cicle educatiu obligatori al municipi centra l'entrevista que el diari digital Eix Diari ha fet a l'alcaldessa Rosa Huguet, en el seu darrer  Dossier Monogràfic dedicat a Educació  que ja es pot consultar.

En aquesta entrevista l'alcaldessa Rosa Huguet referma el seu compromís i la seva aposta per dotar el municipi de tot el cicle educatiu infantil, de primària i de secundària obligatòria per facilitar la cohesió social, la conciliació familiar i ajudar els infants a crear vincles al poble i a la interrelació. L'Institut Pla del Bosc, l'escola Sant Nicolau i la Llar d'Infants Municipal Els Patufets són els tres grans eixos del municipi per aconseguir-ho. Tal com detalla l'entrevista concentrar tot un projecte educatiu al municipi és un dels primers objectius que es va marcar el grovern que lidera Rosa Huguet.  En aquest sentit, destaca la importància de l'Institut Pla del Bosc, una de les grans fites aconseguides, que ha ajudat a millorar notablement el rendiment escolar dels alumnes i ha servit per evitar que els alumnes que sortien de l'escola haguéssin de desplaçar-se fins a municipis veïns per fer la secundària. Canyelles va ser pionera en la fórmula de la Secció d'Institut, en què l'Ajuntament i la Generalitat han col·laborat per fer possible que aquests ensenyaments es poguéssin oferir al municipi. L'Ajuntament va posar l'edifici i la Generalitat el professorat i els recursos. Han passat ja cinc anys i el centre ofereix els quatre cursos de l'ESO.

També va ser una gran aposta, en aquest cas fa 15 anys, del municipi per l'educació infantil no obligatòria, i va posar en marxa la Llar d'Infants Municipal Els Patufets. L'Alcaldessa assegura "sentir-se orgullosa" de la feina que fan els professionals als tres centres educatius del municipi, i destaca alguns projectes com el de l'escola Sant Nicolau per la promoció de la lectura o l'activitat emprenedora a través de programes com En Veu Alta o CUEME.

Paral·lelament, a la formació infantil, primària i secundària, l'alcaldessa recorda el projecte Artífex, el Centre de Qualificació Professional en Oficis Artesans, que és pioner al territori i que és una aposta per la formació i l'ocupació en un àmbit molt específic, el dels oficis artesans.

El pròxim repte del govern municipal és poder ampliar el ventall formatiu que s'ofereix al municipi en tots els àmbits, especialment amb algun cicle mitjà o superior d'alguna especialitat.

Podeu tornar a veure l'article i l'entrevista completa en el següent enllaç:

Eix Diari Dossier Monogràfic Educació