Queden ...
per la 17a Fira de Santa Llúcia

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Canyelles participa al nou Consell de Formació Professional, Ocupacional i Universitària al Garraf

2019 02 19 consellformacionode

Una iniciativa que sorgeix del Pacte Comarcal per l'Ocupació amb l'objectiu de promoure la interrelació entre tots els agents implicats en la formació i dotar la comarca d'un sistema que ajudi els ciutadans a implementar competències per millorar la seva trajectòria laboral o bé accedir a un lloc de treball en millors condicions.

El nou Consell és coordinat per l'Agència de Desenvolupament Node Garraf de la mà del Consell Comarcal del Garraf

Canyelles ha pres part aquest dimarts en la sessió constitutiva del Consell de la Formació Professional, Ocupacional i Universitària al Garraf. Es tracta d'una iniciativa que sorgeix del Pacte Comarcal per l'Ocupació, amb l'objectiu de promoure la interrelació entre tots els agents implicats en la formació dels ciutadans, més enllà dels ensenyaments obligatoris, i propiciar actuacions de cooperació. Parteix de la tercera línia estratègica del Pacte Comarcal per l'Ocupació, centrada en la formació. L'objectiu és dotar la comarca del Garraf d'un sistema més adequat per a la professionalització i l'assoliment de competències que ajudin els ciutadans en la seva trajectòria laboral, com també l'accés a llocs de treball en millors condicions.

En aquesta reunió d'obertura, que ha presidit Rosa Huguet, presidenta de l'Agència de Desenvolupament Node Garraf i alcaldessa de Canyelles, han pres part tots els centres de formació ocupacional i tots els centres que imparteixen cicles de formació professional, juntament amb els instituts de secundària, les organtizacions sindicals UGT i CCOO, la FEGP, l'Escola Oficial d'Idiomes, l'Escola Municipal d'Art i Disseny, l'Escola de Direcció d'Empresa, el Centre de Formació d'Adults Teresa Mañé, l'Inform Sefed i  representants i tècnics municipals responsables de l'àmbit educatiu. En total, una trentena de centres, que han participat en aquesta sessió constitutiva que ha tingut lloc a la Masia d'en Cabanyes, de Vilanova i la Geltrú

Canyelles i la seva aposta per la formació i l'ocupació

Canyelles ha aportat, en aquesta trobada, la visió i el treball d'un municipi de les seves característiques en l'àmbit educatiu. L'educació, la formació i l'ocupació són prioritats per a Canyelles, un municipi que ha fet una clara aposta per ajudar a dotar els seus ciutadans de totes les eines per formar-se i millorar l'accés al món laboral. En aquest sentit, ha estat pionera a Catalunya a tenir una secció d'institut i permetre que els infants puguin fer tot el cicle educatiu, des d'infantil fins a secundària, al municipi. Això ha fet possible una millor cohesió social, millor rendiment escolar, i que els joves creïn vincles al municipi, a banda de millorar el benestar i la qualitat de vida de les famílies i dels joves que ja no s'han de desplaçar fora del municipi per cursar la secundària obligatòria. Amb aquest mateix objectiu de cohesió social i millorar la qualitat de vida de les famílies, es va impulsar fa 15 anys la creació de la llar d'infants municipal. Completa el cercle l'escola Sant Nicolau, un centre que pren part en innovdors projectes de promoció de la lectura o de l'emprenedoria, com són En Veu Alta o CUEME.

A banda de l'educació infantil, primària i secundària, Canyelles també té en marxa el Centre de Qualificació Professional en Oficis Artesans, l'Artífex, una clara aposta per promoure la formació i l'ocupació al municipi. Una iniciativa també pionera que permet als professionals en actiu aconseguir una titulació homologada, però que també permet formar persones en atur en oficis artesans com la ceràmica, el vidre o el ferro per obrir-se un nou camí en el món laboral a través de l'emprenedoria.

L'Agència de Desenvolupament Node Garraf, que presideix Rosa Huguet, alcaldessa de Canyelles, s'encarrega de la coordinació d'aquest nou espai de participació, de la mà del Consell Comarcal del Garraf.