El Consell d'Infants ja té representants

2020 02 14 eleccionsconsellinfants2El Consell d'Infants municipal ja té els 12 representants

Els alumnes de 5è i 6è de l'Escola Sant Nicolau han escollit els alumnes que en formaran part durant aquest curs

Ara han de començar a treballar els temes per presentar-los a ple

 

 


 

Els alumnes de 5è i 6è de l'Escola Sant Nicolau de Canyelles celebraven divendres un procés electoral per escollir els 12 membres que integren el nou Consell d'Infants. La participació va ser massiva, d'un 90% dels alumnes, que han escollit els sis alumnes representants de 5è i els sis alumnes representants de sisè.

El pròxim pas ara és que els grups preparin els diversos temes i propostes que després portaran a debat al ple del Consell d'Infants, que tindrà lloc a l'Ajuntament de Canyelles.

L’Ajuntament de Canyelles està treballant en la creació del nou Consell d’Infants, que donarà veu als més petits i els permetrà conèixer com funciona l’Ajuntament i les institucions públiques, promovent els valors del diàleg, la negociació i el treball en equip.

El nou òrgan de participació ciutadana permetrà als més petits expressar les seves opinions, neguits i necessitats, presentar propostes i votar-les en una sessió plenària un cop al mes a l’Ajuntament.  Unes propostes que després es traduiran en accions concretes al municipi.

La proposta s’està treballant amb l’equip directiu i docent de l’escola Sant Nicolau, que han rebut amb entusiasme la proposta presentada per l’alcaldessa Rosa Huguet i per la regidora del  Consell d’Infància. La voluntat del govern és, una vegada més, afavorir la participació ciutadana, donar veu als infants i també als joves, amb el pròxim Consell de Joves que també es crearà, ha assegurat l’alcaldessa Rosa Huguet, en el ple municipal d’aquest dimecres que ha donat via lliure a aquest Consell d’Infants. L’alcaldessa també ha agraït la rebuda i la implicació que estan mostrant a l’escola amb el projecte. En la mateixa línia, s’ha expressat la regidora del Consell d’Infància, Marta Romero, que ha assegurat que l’avantprojecte ja s’ha presentat al centre i als alumnes i ha tingut una rebuda molt bona. Ells ja estan treballant els projectes que presentaran a l’Ajuntament.

Integrat per 12 alumnes, el Consell es reunirà un cop al mes a l'Ajuntament

El Consell d’Infants estarà integrat per 12 alumnes de 5è i 6è de primària. Es reuniran en sessió plenària un cop al mes a l’Ajuntament i s’estructuran en diverses àrees, simulant les regidories. Es portaran a debat i votació diverses propostes que després es traduiran en accions concretes a dur a terme al municipi.

També es crearan altres figures com el de la premsa, que també representaran alumnes, i que seran els encarregats de traslladar a la resta de companys del seu grup les propostes presentades i escrites.