Queden ...
per la 17a Fira de Santa Llúcia

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Els alumnes de 5è de l'escola Sant Nicolau creen tres cooperatives dins del projecte d'emprenedoria CUEME

2019 16 01 CuemeinstànciaHan creat la seva pròpia empresa i fabricaran productes artesans, amb material reciclat, que després comercialitzaran al VADEfires

Destinaran el 10% dels guanys a entitats animalistes

Els alumnes de cinquè de primària de l’escola Sant Nicolau de Canyelles han presentat aquest dimecres a l’Ajuntament del municipi la documentació necessària per formalitzar la constitució de tres cooperatives escolars, en el marc del projecte de Cultura Emprenedora a l’Escola (CUEME). Un projecte que impulsa l’Ajuntament de Canyelles, el servei d’Iniciatives Econòmiques de la Mancomunitat Penedès-Garraf i la Diputació de Barcelona i que té per objectiu fomentar la cultura emprenedora dels alumnes, als quals permet, durant un curs escolar, crear i gestionar una cooperativa.

El projecte s’inicia i finalitza en un curs escolar, durant el qual constitueixen una empresa, dissenyen un producte, el produeixen i, finalment, el venen en una fira o mercat. Els infants treballen en equip i simulen la constitució d’una cooperativa fent diferents tallers en què es tracten aspectes diversos com el finançament o el disseny d’una imatge corporativa. També aprenen a fer diferents tràmits administratius i presenten el seu projecte a l’Ajuntament, com han fet aquest dimarts.

2019 16 01 Cueme

 

 

 

 

 

 

 

 

 

L’escola Sant Nicolau pren part d’aquest projecte per segon any consecutiu. L’any passat es van constituir dues cooperatives i enguany se n’han constituït tres: Dogfivea (5è A), Artanimals (5è B) i Àrea 5 (5è C). En els tres casos, les cooperatives faran manualitats i objectes de decoració a partir de materials reciclats, que després vendran en una parada del certamen multisectorial VADEfires, que té lloc el 12 de maig. En els tres casos, a més, un 10% dels beneficis obtinguts es destinaran a fins solidaris, i més concretament a entitats animalistes, entre les quals el CAAD.

Els  representants de cada cooperativa (presidents, secretaris i tresorers), han presentat la instància al registre de l’Ajuntament de Canyelles aquest dimecres per poder formalitzar la constitució de les cooperatives i després han estat rebuts al Saló de Plens de l’Ajuntament per l’alcaldessa Rosa Huguet, a qui han explicat la seva iniciativa i han presentat la documentació corresponent (plànols dels locals....).

2019 16 01 Cuemecooperatives

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

L’alcaldessa Rosa Huguet els ha felicitat per la iniciativa i els ha encoratjat a seguir treballant. Els ha recordat la importància del treball en comú i que l’èxit està vinculat a l’esforç. Cap empresa no pot tirar endavant sense el treball i la implicació de tothom, ha assegurat. L’alcaldessa Rosa Huguet, també presidenta de la Mancomunitat Penedès Garraf, els ha animat a seguir estudiant i formant-se i ha destacat la importància que aquest projecte té perquè els infants comencin a conèixer la dificultat del procediment per tirar endavant una empresa, gràcies a una eina magnífica, el projecte CUEME, que la Mancomunitat i la Diputació ens donen.  Huguet ha afegit que, com a Ajuntament, és Il•lusionant poder participar i donar suport al projecte. És molt maco i també el fet que una part dels guanys es destinin a associacions animalistes, un tema molt important per a Canyelles, un municipi amb molta sensibilitat pels temes de medi ambient i de protecció dels animals.

L’alcaldessa els ha lliurat el CIF corresponent que acredita que les cooperatives són oficials i els ha desitjat que els projectes emprenedors que ara comencen sigui un èxit. Prèviament a la visita a l’Ajuntament per demanar els permisos, els infants del Sant Nicolau, de forma democràtica, tal com s’organitza una cooperativa, han estat treballant les diferents formes jurídiques, l’objecte social d’aquesta, el capital social, i altres aspectes.

Podeu veure la notícia de Canal Blau a continuació: