Queden ...
per la 17a Fira de Santa Llúcia

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Emotiva graduació de la 2a promoció de 4t d'ESO de l'Institut Pla del Bosc

2018 06 16 graduaciopladelbosc2webDesprés de cinc anys de funcionament, el Pla del Bosc consolida i referma el seu projecte educatiu

Els alumnes de 4t d’ESO participen en el projecte Reacciona, de Cinema i Solidaritat amb un curtmetratge sobre la situació de les dones en els camps de refugiats

 Molt emotiu ha estat l’acte de graduació dels alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Pla del Bosc de Canyelles. Es tracta de la segona promoció d’alumnes que completen els seus estudis d’ESO en el centre, que en només cinc anys de funcionament ja destaca per la seva qualitat i per la consolidació del seu projecte educatiu. Alumnes, mestres i familiars van gaudir divendres passat d’una vetllada plena d’emocions, en una Sala Multicultural plena de gom a gom.

2018 06 16 graduaciópladelboscweb

Durant l’acte, organitzat amb molta cura per l’AMPA del centre, amb la col•laboració de la direcció del centre i de l’Ajuntament de Canyelles, han pres la paraula el regidor d’Ensenyament Joan González, que ha recordat l’evolució i la història d’aquest centre que en només cinc anys ja excel•leix pels seus resultats acadèmics. També va prendre la paraula la directora de l’institut Laura Arco, la tutora de 4t Gemma Santacana i dues representants dels alumnes. S’han lliurat obsequis a la trentena d’alumnes que han acabat aquest cicle escolar. I ha tancat l’acte l’alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet, que ha destacat els valors de l’ensenyament i ha recordat la forta aposta que l’equip de govern que ella presideix va fer per aconseguir tenir al municipi una secció d’institut i el ferm compromís i creença en aquest projecte educatiu.

Projecte Reacciona

Un dels moments més esperats de l’acte de graduació era la presentació i projecció del curtmetratge que els alumnes de 4t d'ESO de l'Institut han fet en el marc del Projecte Reacciona 2017-2018, de cinema i solidaritat. Els alumnes han escrit un guió, han fet el rodatge i el muntatge d'un vídeo per a l'entitat Associació Catalana per la Pau, sobre la situació de les dones en els camps de refugiats. El títol del curtmetratge és Històries de la violència. Després del visionat, es va projectar també un vídeo fet arribar des de l’Associació Catalana per la Pau als alumnes i al centre com a agraïment pel treball fet.


Projecte Reacciona de Cinema i Solidaritat
El projecte Reacciona representa una comesa de valuós contingut pedagògic en què es treballen diferents competències del currículum alhora que es fa dins del marc de la matèria Cultura i Valors Ètics. I tot plegat, a través de l'elaboració d'un document audiovisual. El projecte s'ha dut a terme gràcies al suport de l'Ajuntament de Canyelles i de la Diputació de Barcelona.

El projecte inclou l'elecció d'una temàtica a partir d'una ONG, i se'n fa la reflexió ètica pertinent. En el cas del Pla del Bosc es va escollir l'Associació Catalana per la Pau que col•labora amb el problema de les dones refugiades del Pròxim Orient, concretament a Líban, en relació al conflicte bèl•lic de Síria. Després es va procedir a donar informació als alumnes sobre el conflicte, a través d'una xerrada d'una responsable d'aquesta ONG i també d'alguns documentals. A partir d'aquí es va fer un guió per al curtmetratge i, finalment, es va procedir a la realització i enregistrament del documental audiovisual.

Hi han pres part un grup de 30 alumnes.

Des de l'Institut Pla del Bosc es considera que el projecte és una eina molt interessant i útil per treballar la matèria de Valors Ètics des d'una altra perspectiva com és la del cinema. En termes generals, l'experiència ha estat molt satisfactòria.