Queden ...
per la 17a Fira de Santa Llúcia

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

La llar d'infants municipal Els Patufets s'adhereix a la Xarxa d'Escoles Bressol de la Diputació de Barcelona

2018 05 18 llarinfantsmunicipalLa llar d'infants Els Patufets ha posat en marxa el procés per adherir-se a la Xarxa d'Escoles Bressol Municipals de la Diputació de Barcelona. El protocol per a l'adhesió l'ha aprovat aquest dimarts l'Ajuntament de Canyelles en Junta de Govern Local.

La Diputació de Barcelona impulsa la creació d'aquesta xarxa per generar un espai de debat i treball que té la intenció de reforçar les escoles bressol municipals com a equipaments educatius, com també el paper dels ajuntaments en les polítiques d'atenció a la primera infància.

La Xarxa es constitueix amb l'objectiu de posar en valor la contribució del món local a l'educació infantil i continuar avançant en el suport a la sostenibilitat i la millora d'aquests centres educatius.

En concret, la Xarxa d'Escoles Bressol Municipals té com a objectius compartits:

  • Posar de Relleu el Valor educatiu de l'educació de 0 a 3 anys
  • Contribuir a la sostenibilitat i millora de les escoles bressol municipals.
  • Compartir estratègies, coneixements i experiències.
  • Reforçar la contribució dels ajuntaments i de les escoles bressol municipals a la igualtat d'oportunitats educatives i a la conciliació de la vida familiar i laboral.

La Xarxa d'Escoles Bressol Municipals és una agrupació voluntària, sense personalitat jurídica pròpia, formada per tots aquells ens locals de la demarcació de Barcelona que són titulars d'una escolar bressol i s'hi adhereixen a través del protocol d'adhesió. La Diputació, representada per la Gerència dels Serveis d'Educació, ostenta la condició de membre coordinador com a promotor de la xarxa, assumint la coordinació, planificació, organització i dinamització de les actuacions que es desenvoluparan. les actuacions de la Xarxa es duran a terme al voltant de les següents línies d'actuació: territori i polítiques locals, gestió de centres, innovació educativa i igualtat d'oportunitats.

L'Ajuntament de Canyelles, com a titular d'una escola bressol, pot ser membre d'aquesta xarxa, ja que adopta els compromisos principals:

  • Participar en la detecció i priorització de les necessitats i oportunitats pròpies de l'àmbit de la xarxa.
  • Col·laborar en el disseny de les actuacions segons les necessitats detectades.
  • Participar en els espais d'intervanci i activitats organitzades per la Xarxa.
  • Cooperar en els sistemes de seguiment i avaluació de les actuacions desenvolupades.
  • Designar una persona en representació de l'ens local davant de la xara com a referent tècnic.