Queden ...
per la 17a Fira de Santa Llúcia

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Nou curs amb moltes novetats i un projecte educatiu consolidat als tres centres escolars de Canyelles

2017 03 02 InstitutCanyellesGairebé 700 alumnes inicien el nou curs escolar a Canyelles amb total normalitat

Un nou curs escolar es posa en marxa a Canyelles amb força novetats i molts projectes per tirar endavant als tres centres educatius que hi ha al municipi, la llar d'infants els Patufets, l'escola Sant Nicolau i l'Institut Pla del Bosc. En total, gairebé 700 alumnes inicien el nou curs 2018-2019 aquesta setmana. El tercer, en què Canyelles ofereix tot el cicle educatiu  per als infants, entre els 0 i els 16 anys, des de la llar d'infants, passant per l'escola i l'institut.

Canyelles ha viscut una important transformació en l’àmbit educatiu els darrers anys, amb la construcció del nou edifici de l’escola Sant Nicolau ja fa uns anys, i la
 posada en marxa de la primera llar d’infants municipal, que ja està totalment consolidada i que va donar peu a la creació de la Secció d’Institut, que ha estat un model a seguir pel Departament d’Ensenyament. Vam ser el primer centre que es va fer pel sistema de cooperació rehabilitant un espai ja existent per acollir l’institut. Estem molt satisfets per la importància que ha tingut per als nostres joves poder tenir al poble tot el cicle educatiu, per la proximitat, la conciliació familiar i la cohesió social. Després de cinc anys de funcionament, l’institut és un model a seguir i un èxit total, assegura l’alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet.
En la mateixa línia s’ha mostrat Joan González, regidor d’Ensenyament, que destaca la importància de tenir tot el cicle educatiu obligatori a Canyelles i també la qualitat educativa que s’hi ofereix i s’ha mostrat convençut que l’institut que, en només cinc anys, ha assolit un nivell altíssim seguirà elevant-lo encara més.

Els tres centres estan a punt després que durant l'estiu s'han fet diversos treballs de millora i manteniment que s'hi han fet durant l'estiu. En aquest sentit, el regidor d’Ensenyament, Joan González, ha assegurat que hem fet la feina. S’han complert amb totes les demandes dels centres. Durant l’estiu s’han fet les tasques de manteniment requerides i tots els edificis han estat a punt el primer dia de classe.

Escola Sant Nicolau

A l'escola Sant Nicolau, durant l'estiu s'han fet diversos arranjaments i treballs de manteniment. S'han repintat els espais i s'han fet arranjaments a l'hort i s'ha instal·lat suro a les aules d'educació infantil i passadissos, entre altres actuacions.

2017 09 26 escola

El centre és de dues línies en tots els cursos, a excepció del cinquè de Primària, que en té tres. L'escola Sant Nicolau segueix aquest curs 2018-2019 el projecte d'innovació educativa de la Generalitat de Catalunya per l'impuls a la lectura (ILEC). En aquest sentit, també segueix participant en el concurs de Lectura en Veu Alta

Institut Pla del Bosc, una aposta reeixida

L'Institut Pla del Bosc inicia un nou curs escolar, el sisè de funcionament del centre i el tercer en què s'imparteix el quart curs d'ESO, de manera que els alumnes poden acabar  l'etapa d'educació secundària obligatòria al seu municipi. El projecte de l'institut ha estat, i és, una prioritat per al govern municipal, fent d'aquest centre educatiu un espai de referència.

Al Pla del Bosc, per tercer any consecutiu, es farà el programa de diversificació curricular, que va tenir una valoració molt positiva el curs passat. Es tracta de l'aplicació de mesures curriculars, metodològiques, organitzatives i psicopedagògiques que permeten personalitzar l'acció educativa per a tots els alumnes.

Aquest curs, d'altra banda, s'implanta la nova ordre d'avaluació a Secundària, aprovada aquest mateix juliol pel Departament d'Ensenyament, i el claustre ha estat format per posar-lo en marxa.

Llar d'infants Els Patufets

Pel que fa a la llar d'infants municipal Els Patufets, enguany continuen les tres línies obertes, amb una aula de P0, dues aules de P1 i dues més de P2. Destaca el seu projecte educatiu basat en un treball personalitzat, amb grups reduïts, que permet fer activitats d'experimentació molt enriquidores.

2018 05 18 llarinfantsmunicipal

Aquest curs s'intentarà potenciar tot el tema de la comunicació externa amb les noves tecnologies i les xarxes socials. També es vol donar un contingut diferent a les tardes, amb els espais de joc. I és per aquest motiu que s'ha reestructurat el servei.

D'altra banda, a la zona del pati, es vol impulsar la zona del sorral i consolidar l'hort. Es continuen treballant les emocions i s'està introduïnt l'anglès.

La llar, assegura l'alcaldessa Rosa Huguet, té el millor equip que pot desitjar qualsevol mare per deixar els seus fills. És un orgull i molt il·lusionant que les famílies de Canyelles disposin al municipi de tot el cicle educatiu per als seus fills, entre els 0 i els 16 anys, des de la llar d'infants fins a l'institut, passant per l'escola.

ACCESSOS a l'ESCOLA PER L'ACCÉS PRINCIPAL DEL CAMÍ DEL ROMANGUER

Davant l'inici de les obres de construcció del futur Pavelló Esportiu Municipal, i seguint el Pla de Seguretat, l'accés a l'escola Sant Nicolau s'ha de fer per l'entrada principal del Camí del Romanguer.