Queden ...
per la 17a Fira de Santa Llúcia

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Aprovat el projecte executiu de la primera fase del pavelló

2018 04 12 futurpavello2Una inversió possible gràcies a 'l'esforç i al treball per reduir el deute municipal' i que té el suport de la Diputació de Barcelona

El nou equipament donarà resposta a les necessitats reals del municipi, que ha triplicat l'activitat esportiva en els darrers anys

L’Ajuntament de Canyelles ha aprovat inicialment el projecte executiu de la primera fase del nou pavelló municipal d’esports, en la darrera sessió plenària corresponent al mes de maig. Un nou pas endavant per fer realitat aquest equipament, que dotarà Canyelles de les infraestructures adequades per atendre les necessitats reals del municipi de poder practicar esport tot l’any i a tots els nivells, especialment tenint en compte que l’activitat esportiva s’ha triplicat en els darrers anys a Canyelles.


El pavelló completarà la remodelació integral de la zona esportiva. El cost total és de 3,5 milions d’euros, dels quals 1,9 milions corresponen a aquesta primera fase, i es financen en gran part gràcies a subvencions procedents de la Diputació de Barcelona i a un crèdit. Una aposta per la inversió que l’equip de govern liderat per Rosa Huguet pot fer gràcies a l’esforç i al treball que hem dut a terme des de la primera legislatura per reduir el deute municipal, passant del 114% al 54%, que ara passarà al 68%, encara per sota del 75% que marca la llei. El més sagrat per a nosaltres són els diners dels ciutadans, assegura l’alcaldessa Rosa Huguet. Ens mereixem tirar endavant i invertir en allò que fa falta a Canyelles.


Suport de la Diputació de Barcelona


Una inversió que el municipi fa amb el suport de la Diputació de Barcelona, que fa una aposta per Canyelles i per la viabilitat econòmica d’aquest pavelló, que ja consta en l’estudi fet per la Diputació de Barcelona fa tres anys, afegeix l’alcaldessa Rosa Huguet.


El nou pavelló serà un edifici cobert que permetrà la pràctica de tot tipus d’esports, tan federats com no, que permetrà la professionalització de les actuals modalitats esportives, la promoció de l’esport base i també la incorporació de noves pràctiques esportives. Serà un espai adaptat i inclusiu, apte per a la pràctica de l’esport dels col•lectius de totes les edats, infants, joves, gent gran i persones amb capacitats especials. Permetrà practicar l’esport tot l’any, tot i la pluja o el fred i evitarà marxar fora del municipi per a practicar esport. Però a banda de donar resposta a les necessitats esportives de Canyelles i d’ajudar a millorar la qualitat de vida dels canyellencs, també serà un nou espai que guanya el municipi, ja que permetrà acollir tot tipus d’esdeveniments de caràcter social, lúdic i cultural.


En la mateixa sessió plenària, celebrada aquest dimarts 29 de maig, s’ha aprovat l’expedient de contractació de les obres d’aquesta primera fase.


Tres pistes esportives


El nou pavelló tancat  s’ha de construir on hi ha l’actual pista de futbol sala, annexa al gimnàs municipal, a la Zona Esportiva, i disposarà de tres sales destinades a activitats esportives diverses. També incorporarà zona de serveis amb vestidors i espais per a oficines i despatxos.


 El projecte es desenvoluparà per fases:


1a fase: Preveu la construcció de les tres pistes esportives cobertes (estructura, coberta i paviment).
2a fase: Permetrà completar l’equipament amb la construcció de vestidors i espais d’oficines i serveis.


Municipi esportiu


El nou pavelló completarà el Projecte d’Ordenació de la Zona Esportiva Municipal, que ha permès una remodelació integral de tot aquest sector en pocs anys. S’ha construït un nou gimnàs, s’ha renovat el camp de futbol municipal equipant-lo amb herba artificial i s’han creat tres noves pistes de pàdel. Farà, a més, realitat l’ambiciós projecte de convertir Canyelles en un municipi referent al territori en l’àmbit esportiu. Un projecte que va més enllà de la remodelació de la zona esportiva i que inclou altres actuacions com la posada en marxa d’un circuit de motor; la promoció de l’esport escolar o la potenciació del turisme esportiu i familiar amb la creació d’una  xarxa de recorreguts respectuosos amb la natura per fer a peu o corrents al voltant del municipi, que ja estan en marxa a través del programa The Trail Zone. L’objectiu és promoure la pràctica esportiva tant en l’àmbit professional com amateur i escolar.
El nou pavelló, i la remodelació de la Zona Esportiva, és un projecte que l’Ajuntament de Canyelles ha desenvolupat de la mà de la Diputació de Barcelona, que sufraga part de la inversió.