Queden ...
per la 17a Fira de Santa Llúcia

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Alícia Marsans guanya el Premi Canyelles de Pintura 2018

2018 05 20 lliuramentalóPremiCanyelleswebEl premi, dotat amb 10.000 euros, ha estat per a l'obra 'Paseo con B' de l'artista afincada a Girona

Canyelles anuncia el lliurament de la Medalla de la Vila al Doctor Fernando Echevarne en reconeixement al suport inestimable a l'Art Canyelles

Alícia Marsans Navarro s’ha proclamat guanyadora del Premi Canyelles de Pintura 2018, dotat amb 10.000 euros, que s’ha lliurat aquest diumenge 20 de maig. En un acte celebrat a la Sala Multicultural de Canyelles, el jurat ha fet públic el veredicte dels deu finalistes i de la guanyadora d’aquest importantíssim certamen pictòric, patrocinat pels Laboratoris Echevarne.


Afincada a Girona, Marsans s’ha fet amb el primer premi amb l’oli Paseo con B. L’artista ha exposat a Barcelona, Madrid, Múrcia i Paris i ha dedicat el guardó al seu pare, el també reconegut pintor barceloní Lluís Marsans, que va ser qui la va introduir en el món de la pintura. L’artista s’ha imposat als nou finalistes restants, que han rebut una menció. Es tracta dels artistes José María Sánchez Gutiérrez, Mercè Humedas Parés, Rosa Ana Martos Sitcha, Aida Mauri Crusat, Julio García Iglesias, Udane Juaristi, Benet Dalmau Alsina, Lluis Puiggròs Puigdellivol i Jordi Santacana.

2018 05 20 guanyadoraPremiCanyellesweb


En l’acte de lliurament dels guardons, l’alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet, ha destacat la qualitat de totes les obres presentades i també la importància que Canyelles pugui organitzar un premi pictòric com aquest, el més important del país pel que fa a dotació econòmica. L’alcaldessa també ha agraït el suport que Laboratoris Echevarne ha ofert des de la seva primera edició a l’exposició d’artistes novells Art Canyelles, que en aquesta darrera edició s’ha reconvertit en el Premi Canyelles de Pintura. El doctor Fernando Echevarne, per la seva banda, ha destacat l’evolució d’aquest certamen al llarg dels anys, i el notable creixement en qualitat i participants que ha experimentat.


Obres d’arreu i de molta qualitat
El Premi Canyelles de Pintura ha estat un èxit de convocatòria. Es van presentar 140 obres procedents d’arreu del país i d’artistes amb estils molt diferents. D’aquestes obres, es va fer una preselecció de 91 artistes que són els que finalment optaven al premi de 10.000 euros, una de les dotacions més importants del país. El jurat ha destacat la qualitat, i l’alt nivell, de totes les obres presentades, cosa que ha dificultat moltíssim la seva tasca i el poder emetre un veredicte final, com apuntava en l’acte Joan Carles Vicente, assessor artístic de l’Hotel Estela Barcelona i membre del jurat. Les obres s’han exposat entre el 12 i el 20 de maig a la Sala Multicultural en el marc d’una nova edició de l’Exposició d’Artistes ArT Canyelles, que en aquesta sisena edició s’ha reconvertit en el Premi Canyelles de Pintura, mantenint el patrocini de Laboratoris Echevarne, que hi ha donat suport des de la seva primera edició. Enguany, a més, fent possible que s’hagi convertit en un dels certàmens pictòrics més importants del país.

2018 05 20 ambientlliuramentpremisweb2018 05 20 esperantelpremiweb

 
Medalla de la Vila per al Doctor Fernando Echevarne


En reconeixement i agraïment a aquest suport inestimable que el Doctor Echevarne ha donat des del primer moment i pel fet d’haver cregut en el projecte d’ArT Canyelles des del minut zero, l’Ajuntament de Canyelles, com anunciava l’alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet, lha decidit lliurar la Medalla de la Vila al doctor Fernando Echevarne. Serà la primera Medalla de la Vila que Canyelles lliurarà a la seva història, una nova distinció honorífica que s’ha creat com a agraïment i reconeixement del municipi i que s’atorga a persones, entitats que han sobresortit per la seva tasca meritòria i actuació en benefici i/o honor de la vila. El lliurament es farà durant la pròxima festa major.

2018 05 20 finalistesijuratPremiCanyellesweb2018 05 20 anuncimedallaciutatweb


Jurat de prestigi


La selecció final dels artistes i obres ha estat en mans d’un jurat de prestigi, integrat per Vinyet Panyella, directora gerent del Consorci del Patrimoni de Sitges; Josep Segú, pintor i crític d’art; Joan González, primer tinent d’alcalde i regidor d’Ensenyament i Joventut de l’Ajuntament de Canyelles; Manuel Aramendia, vicedegà de Cultura i Equipaments i professor titular de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona; Joan Carles Vicente, assessor artístic de l’Hotel Estela Barcelona; Lluís Amaré, pintor i president de l’Associació d’Artesans de Canyelles i Salvador Pascual, dibuixant i regidor d’Economia i Patrimoni de l’Ajuntament de Canyelles i Coordinador del Premi Canyelles de Pintura. Ha exercit com a secretari del jurat Antoni Audi, dissenyador gràfic i col•laborador directe del Premi Canyelles de Pintura.

2018 05 20 vistageneralPremiCanyellesweb2018 05 20 placaguanyadoraweb


ArT Canyelles evoluciona a Premi Canyelles de Pintura


Després de cinc anys de l’exposició ArT Canyelles, la mostra ha evolucionat de manera notable, i en aquesta edició s’ha centrat exclusivament en les tècniques pictòriques, recuperant així l’esperit artístic d’una època en què el poble va ser un referent per a molts pintors, després que Joaquim Mir, cap als anys vint, iniciés els seus treballs sobre paisatges de Canyelles. El poble es va popularitzar entre els artistes de l’època i han estat molts els que han tingut, des d’aleshores, Canyelles com a referent de la seva obra. És el cas de Jaume Brichfeus o Ramon Sanvisens.
El catàleg amb totes les obres i els artistes que hi ha optat el podeu trobar en el següent enllaç:
Catàleg participants Premi Canyelles de Pintura 2018