Queden ...
per la 18a Fira de Santa Llúcia

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

captcha 

Els treballs de la Ruta del Patrimoni del Garraf s'inicien aquest mes de febrer

2019 05 30 miradormontserrataparcamentwebAquest mes de febrer s’inicien els treballs de la Ruta del Patrimoni del Garraf, l’actuació comarcal inclosa en el projecte “Garraf: camins, patrimoni i natura”, finançat amb fons europeus.

El Mirador de Montserrat està inclòs en aquest projecte

 

Així s'anunciava fa uns dies  en una reunió de treball realitzada a Cubelles amb la participació de representats de tots els ajuntaments, Node Garraf i el Consell Comarcal del Garraf.

A través de la Ruta del Patrimoni del Garraf es volen potenciar les rutes ja existents als municipis de la comarca i adaptar-les a trams curts i accessibles per públic familiar. Aquest projecte inclou sis actuacions en llocs emblemàtics del Garraf, que ressalten el seu entorn patrimonial i natural, amb la idea de potenciar-los i dinamitzar-los amb recorreguts curts i accessibles que destaquin algun punt paisatgístic identitari de la comarca.

El Mirador de Montserrat a Canyelles, el Punt d’avistament d’aus a la desenvocadura del riu Foix a Cubelles, el Mirador a la torre del Castell Vell a Olivella, el mirador de la façana principal de l’ermita Mare de Déu de Gràcia de Miralpeix a Sitges, el mirador de la punta grossa a Vilanova i la Geltrú i les estacions interpretatives a les vinyes de Sant Pere de Ribes són les actuacions previstes en aquest projecte, que té un pressupost total de 113.148,78 €.

Durant la reunió, la consellera presidenta de l’àrea d’Ordenació Territorial i Habitatge, Marta Verdejo, va explicar que “ja podem posar dates i terminis per a aquestes actuacions conjuntes al Garraf: signarem el contracte ara al mes de febrer, després s’iniciaran els treballs i la voluntat és que al juliol ja puguem inaugurar les actuacions a cada municipi”. La consellera ha posat en valor el paper del Consell Comarcal del Garraf com a coordinador d’aquest projecte, fet que ha permès destinar recursos del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) a les actuacions de tots els municipis.

Verdejo també ha ressaltat que “aquest projecte busca posar de relleu el paisatge i els valors que tenim dintre del territori i, d’alguna manera, activar econòmicament el turisme del Garraf”, i ha explicat que “amb aquesta voluntat, Node Garraf treballarà conjuntament amb els ajuntaments i el Consell Comarcal en la difusió i promoció del projecte, a través d’un espai web i una aplicació mòbil, així com plànols comarcals per consultar tots els recorreguts i els seus elements patrimonials i naturals.

“Garraf: camins, patrimoni i natura”

La Ruta del Patrimoni del Garraf forma part del projecte “Garraf: camins, patrimoni i natura” que inclou diverses actuacions als municipis de la comarca: Mirador de Montserrat (Canyelles), adequació dels jardins de Can Travé (Cubelles), rehabilitació de la Platja Llarga (Vilanova i la Geltrú), senyalització de rutes naturals, culturals i patrimonials (Vilanova i la Geltrú), camí pedalable (Vilanova i la Geltrú), creació del Centre d’Interpretació dels Americanos i museïtzació del Castell (Sant Pere de Ribes) i centre de visitants Can Milà (Sitges).