Queden ...
per la 17a Fira de Santa Llúcia

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

El Premi Canyelles de Pintura, dotat amb 10.000 euros, es lliura aquest diumenge

2018 CartellPremiCanyellesPinturaUn total de 89 artistes opten al Premi Canyelles de Pintura 2018.

El guardó únic, un dels més importants del país, és de 10.000 euros i les obres finalistes es poden veure del 12 al 20 de maig a la Sala Multicultural.

El guanyador o guanyadora del Premi Canyelles de Pintura 2018 es desvetllarà aquest diumenge 20 de maig. L’acte de lliurament del guardó únic, dotat amb 10.000 euros, es farà a les 13 hores del migdia, a la Sala Multicultural de Canyelles, on des del dia 12 s’exposen les obres dels 89 artistes que han optat al premi, patrocinat pels Laboratoris Echevarne.


De fet, aquests 89 aspirants es van seleccionar, en una primera tria feta pel jurat el mes d’abril, entre els 140 artistes que van presentar les seves obres. D’aquests, sortiran els deu finalistes i el guanyador, que es donaran a conèixer aquest diumenge.


L’acte servirà com a cloenda d’una nova edició de l’Exposició d’Artistes ArT Canyelles, que en aquesta sisena edició s'ha reconvertit en el Premi Canyelles de Pintura, mantenint el patrocini de Laboratoris Echevarne, que hi ha donat suport des de la seva primera edició. Enguany, a més, fent possible que el Premi Canyelles de Pintura tingui  una de les dotacions més importants del país per al guanyador, 10.000 euros.


Després de cinc anys, la mostra ha evolucionat de manera notable, i en aquesta edició s’ha apostat per centrar-se exclusivament en les tècniques pictòriques, recuperant així l’esperit artístic d’una època en què el poble va ser un referent per a molts pintors, després que Joaquim Mir, caps als anys vint, iniciés els seus treballs sobre paisatges de Canyelles. El poble es va popularitzar entre els artistes de l’època i han estat molts els que han tingut, des d’aleshores, Canyelles com a referent de la seva obra. És el cas de Jaume Brichfeus o Ramon Sanvisens.


L’estreta vinculació entre Canyelles i la pintura s’ha mantingut en el temps i des de fa uns quants anys, s’hi ha organitzat exposicions, concursos de pintura ràpida i l’Exposició ArT Canyelles en què, tot i acollir altres disciplines artístiques, la pintura ha tingut sempre una presència destacada. De fet, en la darrera edició la pintura ja va adquirir més protagonisme  i el certamen va incloure una modalitat dedicada exclusivament a aquest àmbit artístic. Comptava, a més un important premi de 6.000 euros, amb l’objectiu d’assegurar la participació d’obres i artistes de qualitat, tant de l’àmbit comarcal com nacional.
El jurat qualificador que ha fet la selecció dels finalistes està integrat per Vinyet Panyella, directora gerent del Consorci del Patrimoni de Sitges; Josep Segú, pintor i crític d’art; Joan González, primer tinent d’alcalde i regidor d’Ensenyament i Joventut de l’Ajuntament de Canyelles; Manuel Aramendia, vicedegà de Cultura i Equipaments i professor titular de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona; Joan Carles Vicente, assessor artístic de l’Hotel Estela Barcelona; Lluís Amaré, pintor i president de l’Associació d’Artesans de Canyelles i Salvador Pascual, dibuixant i regidor d’Economia i Patrimoni de l’Ajuntament de Canyelles i Coordinador del Premi Canyelles de Pintura. Ha exercit com a secretari del jurat Antoni Audi, dissenyador gràfic i col•laborador directe del Premi Canyelles de Pintura.


L’exposició es pot veure a la Sala Multicultural de Canyelles des del dissabte 12 de maig i restarà oberta fins aquest diumenge 20 de maig. El catàleg amb totes les obres i artistes que s’hi ha presentat es pot consultar en el següent enllaç:


Catàleg participants Premi Canyelles de Pintura 2018