Queden ...
per la 18a Fira de Santa Llúcia

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

captcha 

Llibert Rovira, pregoner de la Festa Major 2019

2019 07 llibertrovirapregonerLlibert Rovira és el pregoner de la Festa Major de Santa Magdalena 2019. Seguint la tradició de fer recaure aquesta comesa en una persona il•lustre de Canyelles, enguany l’encàrrec de fer el convit de Festa Major el té en Llibert Rovira.

PROGRAMA DE FESTA MAJOR AQUÍ


Nascut a Cal Vidal, Llibert Rovira és un membre molt actiu del voluntariat de Canyelles dins del Grup Savis, del qual en forma part. És una persona molt vinculada tradicionalment a la vida cultural i social del poble i molt implicat en tots els esdeveniments i festes locals des de fa molts anys.
En la darrera Fira de Santa Llúcia va ser nomenat Escudeller d’Honor en reconeixement a la gran implicació que ha tingut sempre en aquesta Fira i especialment en un dels elements més significatius d’aquest esdeveniment, l’elaboració de la tradicional Escudella. En Llibert Rovira ha estat sempre, des dels inicis, en l’organització i elaboració d’aquesta.
De professió constructor, Rovira ha estat un mestre de paletes per a molts canyellencs que posteriorment s’han dedicat a aquesta professió. A més, ha estat també un mestre i especialista en el treball de la pedra natural, una especialitat que s’ha anat perdent amb el temps i de la qual ja en queden molt pocs coneixedors. Uns coneixements que ha sabut també traslladar als seus fills.
Llibert Rovira, a més, va ser també  la persona que va aconseguir portar l’aigua fins a cadascuna de les cases del poble ara fa més de 50 anys, quan encara no tenien aigua corrent.
La lectura del pregó és un dels moments més emotius de la Festa Major de Santa Magdalena. Té lloc a les 19:00 hores del dissabte 20 de juliol al Saló de Plens. Després comença la Cercavila de la Pujada.