Concurs d'invents de Canyelles

Invents premiats CIC 2016 

El passat dissabte 18 de juny va tenir  lloc a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Canyelles l'entrega de premis del cinquè  concurs d'invents. 

L'acte va comptar amb la presència de l'alcaldessa de Canyelles Sra. Rosa Huguet, el regidor de joventut i ensenyament Joan González a més d'altres regidors del consistori com Salvador Pascual regidor d'economia i patrimoni, Carme Pérez regidora de gent gran i Carme Massana regidora de cultura i festes. També van participar de l'entrega els representants de les entitats i empreses que hi han col·laborat en el Concurs com: Sorea, Telemàtic, AMPA Sant Nicolau, Institut Pla del Bosc, AMPA Pla del Bosc i El Centre de Recursos Pedagògics del Garraf. 

Es varen entregar un total de 10 premis i als guanyadors de les diferents categories del concurs: En la dels més joves, de 8 a 12 anys, el primer premi es va atorgar a Olaya Egea Trujillo que va idear un joc per aprendre taules de multiplicar el "Bingo mates". A la categoria de 13 a 17 anys Alejandro Hidalgo Herrera i Marc Puig Coll van  guanyar el primer premi per la seva "bobina de tesla" i en la categoria d'adults el primer premi va ser entregat a Emili Martí Mollón per l'invent " abrir, beber, cerrar". El premi extraordinari el va guanyar la jove Marta Ravetllat que va idear un recollidor multiús per tal de recollir tot tipus d'objectes i excrements. 

L'Ajuntament de Canyelles va apostar per aquest projecte fa 5 anys com una forma més de donar a conèixer el municipi, així com potenciar la creativitat i l'esperit investigador entre els més joves. El projecte es va consolidant any rere any com una manera més de motivar tots aquells que amb el seu talent construeixen dia a dia el futur de la nostra societat.

Publicació canal blau 21/06/2016

...

 

El projecte de convocar un concurs d'invents a Canyelles sorgeix de la voluntat de promoure l’enginy i l’afany de progrés que l’ésser humà ha mostrat des dels inicis de la seva existència. Prova d'això tenim quan pensem en l’evolució de l’home: des del control del foc, passant per la roda, la recollida de llavors, fins a l’actualitat, on la tecnologia envaeix les nostres llars, i ha millorat en escreix les nostres vides. 

De ben cert, les necessitats actuals i les dels nostres avantpassats són de lluny ben diferents. 

En aquests moments ens trobem davant d'una societat que a banda de la crisi econòmica en la que ens trobem sotmesos, hi ha d'altres canvis socials i de relació que també són presents i que potser queden en segon terme per la urgència de recuperar en certa manera la societat del benestar que s’està veient trontollar a causa del terrabastall econòmic. 

Cal pensar en com farem del nostre planeta un lloc sostenible i molt més racional. 

Si busquem el significat de la paraula invent, trobarem el seu origen al llatí “inventum” i es refereix a la cosa pròpiament inventada o bé a l’acció de crear (trobar o descobrir quelcom nou o desconegut). 

Els invents poden basar-se en idees prèvies o bé a objectes ja existents. No obstant, el procés d'invenció pot incloure modificacions o innovacions que deriven cap a quelcom inèdit. 

Quan la creació sorgeix a partir de la inventiva de la persona i sense antecedents concrets, l’invent suposa una gran aportació al coneixement humà. 

La motivació d'un invent pot néixer per la necessitat, o la simple curiositat. En la majoria dels casos, de totes formes, es combinen diferents qüestions. 

Així doncs, la nostra proposta pretén: 

    * Desenvolupar la imaginació i les habilitats manipuladores en la construcció de diferents invents. 

    * Valorar la innovació tecnològica com un dels instruments útils per progressar cap a un model de societat sostenible. 

    * Volem valorar l’esforç de nens/es i joves en la construcció dels invents. 

L’Ajuntament de Canyelles i l’escola Sant Nicolau, situada al municipi, volen incentivar dins de la població aquest esperit investigador i científic que ha caracteritzat l’evolució de l’ésser humà. 

D’altra banda, un dels trets característics de la societat actual és la valoració de la cultura com a element d'enriquiment personal, així com també els avenços tecnològics que fan que la nostra quotidianitat hagi canviat molt en poc temps.

 

.................................................

  

CIC 2012

Premiats CIC 2012 (tancat).

CIC 2013

Premiats CIC 2013 (tancat).

CIC 2014

Premiats CIC 2014 (tancat).

CIC 2015

Premiats CIC 2015 (tancat).

CIC 2016

Premiats CIC 2016 (tancat).

.................................................