Queden ...
per la 18a Fira de Santa Llúcia

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

captcha 

Dia Internacional de la Joventut

Rètol Dia Internacional de la Joventut. Foto ONUEl 12 d'agost es commemora el Dia Internacional de la Joventut, impulsat per les Nacions Unides. El tema escollit per aquest any és Young Building Peace, i està dedicat a reconèixer la capacitat dels joves de participar en la configuració d'una pau de veritat i contribuir a la prevenció i transformació de conflictes, la inclusió, la justícia social, la reconciliació i la pau sostenible, com recull la web del International Youth Day, de les Nacions Unides. 

Com recull el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, actualment hi ha més de 600 milions de joves que viuen en països afectats per conflictes armats. Davant d'això han aparegut molts moviments socials i polítics arreu del món liderats per joves que treballen en la construcció de la pau.

Les Nacions Unides va celebrar el 1985 el primer Any Internacional de la Joventut. I  el 1999, la seva Assemblea General, declarava el 12 d'agost com a Dia Internacional de la Joventut. A la web International Youth Day estan recollits tots els antecedents d'aquesta jornada, tots els actes de commemoració que es fan arreu i totes les accions que es fan en l'àmbit internacional en matèria de Joventut. Les Nacions Unides té en marxa un programa d'Acció Mundial per als Joves, que estableix un marc normatiu i directrius per prendre mesures nacionals i suport internacional per millorar la situació dels joves arreu del món.