Jornada de treball de l'Àrea de Joventut a la 27a Trobada del Consell Català del Moviment Europeu

2018 03 12 consellcatalamlovimenteuropeuL'Àrea de Joventut de l'Ajuntamaent de Canyelles ha participat a la 27a Trobada del Consell Català del Moviment Europeu, que ha tingut lloc aquest dilluns a la Universitat Pompeu Fabra, sota el lema Construint Europa: en quina Europa volen viure els joves?".

Una trobada que va comptar amb la presència de Jessica Chamba, vicepresidenta del Moviment Europeu a França; Joaquim Millan, secretari general del Consell  Català  del Moviment Europeu. També van participar com a ponents, entre d'altres, el subdirector general de la Secretaria Tècnica i responsable de l’Àrea d’Ocupació Juvenil del SOC, el president de la Pimec de joves  i representants sindicals d'UGT i CCOO.

Entre altres qüestions, a la trobada es va tractar sobre la mobilitat dels joves en el territori europeu,  les diferents maneres de fer-ho i les problemàtiques amb què es troben i les solucions adoptades.

En l'àmbit formatiu també es va parlar sobre les diferents opcions que tenen els joves, com és el cas de les beques Erasmus o el voluntariat europeu. I en l'àmbit laboral, es va posar sobre la taula la importància del fet que els joves marxin a l'estranger a treballar.  Els sindicats, en aquest sentit, van exposar la tasca que es fa des de la seva posició amb les empreses contractants d'arreu del territori europeu per vetllar pels drets dels joves que surten a fora a treballar. 

La llibertat de circulació dels joves caalans en el territori europeu és un altre dels temes tractats, com també els diferents programes que existeixen de retorn per als joves que marxen durant un període de temps i tornen a casa una vegada finalitzen la seva formació o contracte laboral.

http://jovecat.gencat.cat/web/resources/fwk/article/css/css_article.css

http://jovecat.gencat.cat/web/resources/fwk/fpc_destacatsDreta_llista/css/formulari.css