Queden ...
per la 18a Fira de Santa Llúcia

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

captcha 

El projecte Artífex pren forma

L’Alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet, s’ha reunit aquest divendres passat amb una desena d’artesans del municipi I la comarca del Garraf per a exposar-los la necessitat de comptar amb una iniciativa emprenedora que ajudi a crear llocs de treball. Així, la màxima responsable del govern local ha explicat que Artífex ha de ser un nou recurs de formació i ocupació en l’àmbit de l’artesania que ha de permetre fomentar l’ocupabilitat de la població aturada del municipi, donar suport a l’esperit emprenedor, que permeti donar a conèixer una marca pròpia I sigui referent pel que fa a la qualificació professional en oficis artesans.

Els professionals reunits a l’Ajuntament de Canyelles han expressat el seu interès per formar part del projecte aportant la seva experiència de cara a fer una línia de formació per a joves artistes i una altra via de comercialització de productes únics i diferencials que puguin tenir sortida al mercat. Quan les instal•lacions de l’Artífex siguin una realitat, donaran cabuda a totes aquelles persones que vulguin aprendre I dedicar-se a un ofici artesanal de vidre, fusta, pintura, ceràmic o qualsevol altre modalitat.

Sota la marca Nadal Canyelles, ja registrada pel consistori canyellenc, es pretén donar sortida als productes artesanals que elaborin els professionals d’Artífex. Per això, ja hi ha programada una sortida de cara a finals de novembre a Milà (Itàlia) a la fira més gran d’artesans del món, en que Canyelles hi vol ser present amb els productes de la marca autòctona.

L’Alcaldessa Huguet ha manifestat que Artífex està obert als artesans professionals de tota la comarca i, fins i tot, d’altres indrets del país. La finalitat d’Artífex és que l’artesania esdevingui un motor de promoció I desenvolupament local, mitjançant aquest centre de formació en oficis.