Queden ...
per la 18a Fira de Santa Llúcia

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

captcha 

35 alzines es planten al Camí del Cementiri en una esplèndida jornada familiar del Dia de l'Arbre

2020 01 12 diaarbre

El Dia de l'Arbre de Canyelles ha tornar a ser tot un èxit de participació.

En una jornada familiar, s'han plantat 35 alzines al Camí del Cementiri

Jornada organitzada per l'Ajuntament, AIDAC, amb el suport de l'ADF Garraf i Alytes

 

2020 01 12 diaarbrexerrada2020 01 12 diaarbrexerrada2

 

Un centenar de persones han participat aquest diumenge en una nova edició del Dia de l'Arbre. Famílies del municipi i de la resta de poblacions de la comarca  s'han sumat, un any més, a la iniciativa de l'AIDAC (Associació Infantil de Defensa dels Arbres de Canyelles) i de l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Canyelles de dedicar una jornada a l'any a reivindicar i conscienciar tothom de la importància de protegir els boscos i l'entorn natural. Una jornada, a més, que es fa amb el suport de l'ADF Garraf i de l'Associació Alytes. El resultat ha estat una esplèndida jornada familiar, en què s'han plantat 35 alzines a un espai situat al costat del Camí del Cementiri. Una iniciativa de què han gaudit moltíssim grans i petits, i que després de tres anys no només s'ha consolidat sinó que ha incrementat notablement el nombre de participants. El Dia de l'Arbre se seguirà repetint cada mes de gener.

2020 01 12 diaarbre32020 01 12 diaarbre5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Durant la jornada s'han plantat 35 d'alzines, al Camí del Cementiri

La defensa del medi ambient i del seu entorn natural és una de les prioritats del govern de Canyelles, que al llarg de l'any desenvolupa diverses accions de protecció de la natura i el medi natural, que l'han dut a aconseguir el nomenament de Vila Florida, un reconeixement al compromís de l'Ajuntament per tenir cura del medi ambient i del seu entorn, i també el distintiu Biosphere de compromís de sostenibilitat. Amb  aquest objectiu, precisament, es va crear el Grup Natura, una comissió especial en què prenen part diverses entitats i associacions del municipi que treballen en aquest àmbit, com també tècnics municipals. L'objectiu és impulsar accions i iniciatives de protecció, recuperació i respecte del medi ambient i l'entorn natural del municipi.

2020 01 12 diaarbre7

2020 01 12 diaarbre8 

Una d'aquestes accions és el Dia de l'Arbre, que se celebra a diversos països del món, després que el desembre del 2012, l'Assemblea General de les Nacions Unides proclamés el 21 de març com el Dia Internacional dels Boscos. Una jornada per organitzar activitats de conscienciació de la importància que tenen els boscos per a la vida i el manteniment de totes les activitats humanes. A Catalunya cada municipi celebra el Dia de l'Arbre entre els mesos de febrer i maig, depenent de les condicions naturals de cada lloc. A Canyelles, l'AIDAC, amb el suport de l'Ajuntament de Canyelles, ha decidit fer-ho el primer diumenge després del dia de Reis, per situar-se enmig de l'època preferent per fer la plantació d'arbres en el nostre territori.

Xerrada de compostatge casolà

La jornada començava a la Sala Multicultural amb una demostració, molt didàctica, sobre com fer compostatge casolà amb cucs, que va oferir Toni Sancho. Una xerrada que va despertar l'atenció i l'interès de tots els participants, que van poder veure in situ com de fàcil és poder crear el propi compost a casa seguint aquesta tècnica.

Després tots els participants van enfilar cap al Camí del Cementiri on es va fer la plantada popular d'arbres. És la tercera edició del Dia de l'Arbre a Canyelles, que ha anat guanyant participació en cada edició. En la primera edició es van plantar arbres de diverses espècies al Camí del Romanguer. L'any passat, la plantada ja va ser només d'alzines i es va fer al Camí del Fondo  de les Alzines-Mas Rossell. La plantada va ser un èxit i els exemplars tiren endavant, gràcies al suport de l'ADF Garraf que els va regant. I enguany s'ha escollit aquest nou espai al costat del Camí del Cementiri.

2020 01 12 diaarbre102020 01 12 diaarbre11

 

L'Ajuntament de Canyelles vol agrair tothom la seva implicació en la cura i protecció del medi ambient i també per la seva participació en aquesta plantada d'arbre, que han fet possible que aquesta jornada hagi estat tot un èxit novament.

Catàleg d'Arbres de Canyelles

Cal recordar, a més, que Canyelles té un catàleg d'arbres local, que es pot consultar aquí, i que recull una quarantena d'exemplars de diverses espècies que hi ha al municipi, com pi blanc, olivera o roure, entre d'altres.