Queden ...
per la 17a Fira de Santa Llúcia

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

'Canyelles és el teu mirall', actua amb civisme

2018 05 canyelleseselteumirallcartellCanyelles manté la campanya de civisme per promoure el respecte cap a l’entorn, els animals, el medi ambient i la vila

Animals de companyia, residus, vehicles i grafits són els quatre eixos de la campanya que es fa amb el suport de la fundació Mas Albornà

L’Ajuntament de Canyelles té en marxa na campanya informativa de civisme, amb la col•laboració de la Fundació Mas Albornà, amb el lema CANYELLES ÉS EL TEU MIRALL. L’objectiu és promoure i fer pedagogia de la importància d’actuar amb respecte i civisme perquè volem ser millors i tenir cura del nostre entorn, dels animals, del medi ambient i de la nostra vila, ha apuntat l’alcaldessa Rosa Huguet en la presentació d’aquesta campanya, que vol incidir en algunes qüestions que ens preocupen moltíssim i que, de la mà de Mas Albornà, volem ajudar a combatre, ha afegit. 


La campanya incideix en quatre eixos principals:


• Tinença responsable d’animals domèstics: Tenir cura dels animals, lligar-los al carrer i recollir els excrements.
• Els residus: Promoure el bon ús de contenidors, papereres, evitar abocadors incontrolats, foment de la deixalleria i de les bonificacions que el seu ús té, bon ús del servei de recollida de poda...
• Vehicles: Promoure la conducció respectuosa, evitant els excessos de velocitat, sorolls o estacionaments incorrectes.
• Grafits: Evitar conductes incíviques i grafits que embruten el municipi.

Xavier Font, director de Producció de Mas Albornà, per la seva banda, ha agraït la confiança que l’Ajuntament de Canyelles ha dipositat en la fundació per impulsar la campanya perquè és una bona oportunitat per impulsar uns valors, la vessant social i el respecte a l’entorn,  que ja estan integrats a l’ADN de la fundació.

2018 05 canyelleseselteumirallvehicles2018 05 canyelleseselteumirallresidus

 

S’ha treballat en concepte de MIRALL perquè els ciutadans es vegin reflectits en les accions i actituds cíviques que cal dur a terme per tenir cura de Canyelles. L’objectiu és motivar tots els veïns i veïnes del municipi a adonar-se de la importància d’esdevenir exemple perquè el municipi reflecteixi els bons hàbits i comportaments cívics dels ciutadans. L’alcaldessa, en aquest sentit, ha recordat que l’Ajuntament de Canyelles té obsessió per mantenir la població neta. Es neteja constantment, es fan campanyes de recollida de saques i d’estris vells, hi ha bonificacions del 50% a la deixalleria municipal, s’ha aconseguit el segell de Vila Florida... I per ajudar a tot plegat cal un canvi per millorar en civisme, per evitar que accions incíviques, o bretolades, facin malbé el patrimoni; per evitar el perill dels excessos de velocitat, per exemple, o per evitar els maltractaments als animals.


El lema CANYELLES ÉS EL TEU MIRALL, i la part gràfica dels diversos cartells i fulletons informatius que s’han editat, fan èmfasi en la necessària  col•laboració ciutadana pel bé comú, mostrant els principals punts de conflicte i fomentant un missatge en positiu sobre com ha de ser aquest comportament.

En aquest sentit, cada un dels eixos s’ha representat en un color diferent per diferenciar-los: El vermell per als animals amb l’eslògan Cuidem les nostres mascotes i la nostra vila. El groc, per als residus, amb l’eslògan Siguem nets i endreçats amb la nostra vila. El blau, per als vehicles, amb l’eslògan Fem un bon ús dels vehicles a la nostra vila. I el verd per als grafits, amb l’eslògan Mantinguem sense pintades la nostra vila.

 

2018 05 canyelleseselteumirallgrafits2018 05 canyelleseselteumirallmascotes

 


Treball de col•laboració amb la Fundació Mas Albornà


La Fundació Mas Albornà és una entitat sense ànim de lucre, amb una trajectòria de més de 50 anys, que té com a finalitat la creació d’oportunitats (integració social i laboral) de les persones amb discapacitats (psíquiques, de trastorn mental, físiques o sensorials). L’alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet, ha destacat la important tasca que la fundació està fent des de fa anys al territori i és per això que a l’hora de fer la campanya cívica CANYELLES ÉS EL TEU MIRALL amb vosaltres, hem fet la millor elecció, ha assegurat.