Queden ...
per la 17a Fira de Santa Llúcia

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

El Camí de la Font d'en Bonet s'arranja per millorar la prevenció d'incendis

2017 10 23 camifontmonetuEl Camí de la Font d'en Bonet ha començat a arranjar-se aquesta mateixa setmana per convertir-se en una important via d’evacuació de la urbanització les Palmeres en cas d’incendi. Es dona resposta així a una reivindicació històrica de Canyelles, que feia anys que reclamava la millora d’aquest camí, situat en el terme municipal de Vilanova i la Geltrú, dins del pla de seguretat i de prevenció d’incendis forestals.

El camí està situat en un punt estratègic, ja que dona accés directe a la carretera C-15 des de la urbanització les Palmeres, amb la qual cosa és una via d’evacuació directa d’aquest sector en cas d’emergència o incendi forestal. Després de molts anys de treball intens, hem aconseguit fer realitat que aquest camí es recuperi. És importantíssim per a Canyelles pel que suposa per a la protecció del medi ambient i la lluita contra els incendis, ha apuntat Paco Ruiz, regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Canyelles.

2017 10 23 camifontmonetdos

Després d’anys de converses entre els ajuntaments de Vilanova i Canyelles, finalment l’acord ha arribat i han pogut començar els treballs per netejar i fer accessible aquest camí aniran a càrrec de la Diputació de Barcelona, per encàrrec de l’Ajuntament de Canyelles. En una primera fase es faran els treballs bàsics per permetre el pas dels vehicles d’emergències, que consistiran bàsicament en el desbrossament i retirada d’herbes i matolls del camí. I en una segona fase es millorarà el paviment per fer-lo totalment transitable per a qualsevol vehicle. Això no obstant, aquest camí serà només de serveis i estarà tancat amb cadenes, no estarà obert al trànsit de vehicles, només hi podran accedir els cossos d’emergències i seguretat. L’alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet, s’ha mostrat molt satisfeta perquè la millora d’aquest camí representa el compliment del nostre objectiu de preservació del medi ambient, del nostre paisatge i també una ajuda en la prevenció i lluita contra els incendis forestals.

A banda de ser una via de serveis, l’arranjament d’aquest camí també permetrà recuperar-lo per al pas de caminants i bicicletes, ja que està inclòs en les rutes de senderisme i natura que hi ha a la comarca. I també permetrà recuperar l’accés a la Font d'en Bonet, de difícil accés, que forma part del patrimoni històric del territori.