Queden ...
per la 18a Fira de Santa Llúcia

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

captcha 

El servei de recollida de restes vegetals, totalment bonificat

Per tal d’implementar més extensament la recollida de restes vegetals i d’incentivar la utilització d’aquest servei, la Junta de Govern Local va aprovar a la “inaplicació de l’ordenança municipal número 27”, sobre la recollida de restes vegetals a domicili, en el terme del cost per saca. Així, des d’aquest mes de maig, tothom que ho requereixi pot adreçar-se a l’Ajuntament i fer la sol·licitud de la saca amb un cost totalment bonificat, és a dir, gratuït.

A part d’incentivar una actitud responsable per la recollida selectiva, en aquest cas de restes vegetals, aquesta mesura pretén minimitzar el fet que es produeixin abocadors incontrolats i també pretén que no s’utilitzin contenidors de rebuig per les restes vegetals que fan s’omplin molt ràpidament i se saturin els punts de recollida.

Amb aquest servei, les restes vegetals entren en un procés de gestió per a que acabin sent la base de la producció de compost. Cal recordar que les restes vegetals també es poden portar directament a la Deixalleria municipal, dins l’horari d’aquesta instal·lació.

A continuació us detallem informació sobre el servei de recollida de restes vegetals a Canyelles:

- Sol·licitud: Cal dirigir-se a l’OAC (Oficina d’Atenció Ciutadana) i fer la petició per escrit de saques de recollida (tipus big-bag), amb un cost bonificat al 100% per a tothom. En cada sol·licitud només es podrà demanar un màxim 2 saques.

- Un cop plenes, cal demanar la recollida al telèfon 93 897 30 11.

- Dies de recollida: Tots els Dilluns

- Requisits: Caldrà que els/les interessats/des sol·licitin el servei a la OAC de l’Ajuntament.

- Terminis per demanar el servei de recollida del dilluns: A l’OAC fins les 14 hores del divendres anterior.

- Les restes vegetals a recollir seran procedents de treballs domèstics de poda, esporga, tallar gespa, etc. Servei no disponible per a jardiners/res professionals. Sota cap concepte es recolliran sacs de runa o pedres o altres materials que no siguin restes vegetals.

- Cal que diumenge (el més tard possible) es deixi el/els sac/sacs a la vorera sense envair la calçada i en lloc accessible per tal que es pugui recollir pel domicili el següent dilluns.

- Si durant la recollida es detecta un mal ús del servei (per exemple que les saques continguin mobles, runa o altres elements no vegetals, NO es realitzarà el servei de recollida de la saca, quedant sota la responsabilitat del/de la ciutadà/ana la retirada del sac de la via pública i el seu trasllat a la deixalleria en el termini màxim d’una setmana.

Descarregar el document de sol·licitud a presentar a l'Ajuntament