Queden ...
per la 17a Fira de Santa Llúcia

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Èxit de participació del primer Dia de l'Arbre, en què es van plantar una quarantena d'exemplars

2018 14 01 diaarbregrupwebEl primer Dia de l'Arbre de Canyelles ha estat tot un èxit de participació. Famílies procedents de Canyelles i també de la resta de poblacions de la comarca s'han sumat a la iniciativa de l'AIDAC (Associació Infantil de Defensa dels Arbres de Canyelles) i de l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Canyelles de dedicar una jornada a l'any a reivindicar i conscienciar tothom de la importància de protegir els boscos i l'entorn natural. El resultat ha estat la celebració del Dia de l'Arbre, que es repetirà cada mes de gener, i que en aquesta primera edició ha reunit una vuitantena de persones. Un èxit total de convocatòria i una jornada festiva en què les famílies han gaudit moltíssim de l'activitat i de la possibilitat de plantar un arbre.

Durant la jornada s'han plantat una quarantena d'espècies d'arbres i arbustos autòctons, al voltant del Torrent de Cal Deus i el Camí del Romanguer. Entre les espècies plantades hi havia vegetació pròpia de bosc, però també espècies de riu. Entre les espècies plantades hi havia alzines, llentiscle, arboç, roure de fulla petita, aladern i aladern de fulla estreta, àlber, sarga i aloc. Totes elles, espècies idònies per plantar en aquesta època de l'any. La jornada ha comptat a més amb el suport de l'ADF Garraf.

2018 14 01 diaarbre1web

2018 14 01 diaarbre3La defensa del medi ambient i del seu entorn natural és una de les prioritats del govern de Canyelles, que al llarg de l'any desenvolupa diverses accions de protecció de la natura i el medi natural, que l'han dut a aconseguir el nomenament de Vila Florida, un reconeixement al compromís de l'Ajuntament per tenir cura del medi ambient i del seu entorn. Amb  aquest objectiu, precisament, es va crear el Grup Natura, una comissió especial en què hi prenen part diverses entitats i associacions del municipi que treballen en aquest àmbit, com també tècnics municipals. L'objectiu és impulsar accions i iniciatives de protecció, recuperació i respecte del medi ambient i l'entorn natural del municipi.

2018 14 01 diaarbre5web2018 14 01 diarbre2web

Una d'aquetes accions és el Dia de l'Arbre, que se celebra a diversos països del món, després que el desembre del 2012, l'Assemblea General de les Nacions Unides proclamés el 21 de març com el Dia Internacional dels Boscos. Una jornada per organitzar activitats de conscienciació de la importància que tenen els boscos per a la vida i el manteniment de totes les activitats humanes. A Catalunya cada municipi celebra el Dia de l'Arbre entre els mesos de febrer i maig, depenent de les condicions naturals de cada lloc.

A Canyelles, l'AIDAC, amb el suport de l'Ajuntament de Canyelles, ha decidit fer-ho el segon diumenge després del dia de Reis, per situar-se enmig de l'època preferent per fer la plantació d'arbres en el nostre territori.

La jornada va començar amb la presentació del nou catàleg d'arbres local, que es pot consultar en aquest enllaç, i que recull una quarantena d'exemplars de diverses espècies que hi ha al municipi, com pi blanc, olivera o roure, entre d'altres.

Podeu veure la notícia sobre la jornada que ha emès Canal Blau Televisió en aquest enllaç