Manteniment de ports, nova formació de Garantia Juvenil

2016 01 20 CartellCursDurant les setmanes vinents es posarà en marxa una nova edició de Joves per l’ocupació. Aquest és un programa de Garantia Juvenil, dirigit a aturats entre 16 i 24 anys, que proporciona als participants formació i experiència en un àmbit laboral concret. En aquest projecte concret, que durarà fins al pròxim mes de juny, l’àmbit de treball és el de Serveis i Manteniment d’Instal·lacions Portuàries, està dirigit a 13 joves de la comarca de menys de 25 anys, amb el graduat d’ESO i que actualment no estudiïn ni treballin.

La finalitat del programa és dotar als joves de competències professionals suficients per a poder desenvolupar una feina on implica tasques bàsiques de manteniment i reparació de vaixells i les instal·lacions dels ports. També hi haurà l’oportunitat d’obtenir algun carnet professional i, posteriorment, poder realitzar pràctiques en empreses en els 3 ports de Sitges. Tot plegat per afrontar amb més garanties la futura incorporació al mercat de treball.

Cal esmentar que Joves per l’Ocupació és un programa subvencionat pel SOC, i en el cas d’aquest projecte a més de Canyelles hi participen els municipis de Cubelles, Olivella i Sitges, i amb la coordinació del Consell Comarcal del Garraf.

Abans de posar en marxa aquesta edició, el dimecres vinent 27 de gener es farà a Nivell 10 de Sitges una sessió informativa on hi participarà algun jove que ha realitzat un curs de similar característiques en aquest sector i també representants de les empreses que treballen als ports. Descarregueu-vos aquí el cartell informatiu.

Finalment, és important remarcar que per poder participar en aquest programa o altres de similars, cal que la persona estigui registrada a Garantia Juvenil. Al Serloc-Servei Local d’Ocupació de Canyelles, Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., i a l’OAC de l’Ajuntament us poden informar dels passos a seguir.