Nova oferta de cursos d'Alemany per l'Ocupació

2017 08 31 cursosalemanyEl Servei Local d'Ocupació de Canyelles, SERLOC, posa en marxa aquest mes d'octubre un nou curs d'alemany d'iniciació. És una proposta que es duu a terme des de fa més de 3 anys de manera subvencionada. Es tracta de cursos semiintensius d’aprenentatge inicial d’aquesta llengua germànica, enfocats a la inserció laboral. L'objectiu és, en aquest sentit, que les persones participants puguin adquirir noves competències i oportunitats per obtenir una feina. Així, a més  de la formació específica de l’idioma, els alumnes tindran l’oportunitat de tenir contacte amb empreses que valorin candidats/es amb un cert coneixement de l’alemany per poder-los oferir un lloc de feina.

Aquesta formació està emmarcada dins les accions que s'organitzen des de l’Àrea d’Ocupació de l’Ajuntament de Canyelles per facilitar la incorporació laboral de les persones a l'atur. Ja és la quarta edició que es realitza a Canyelles, amb el suport econòmic de la Diputació de Barcelona. En les passades edicions, s’han obtingut uns nivells d’inserció força alts, del voltant del 80%.

Així com en altres edicions l’enfocament principal era en l’aprenentatge del idioma, enguany la principal novetat és la implicació d'empreses de la zona en el projecte, per facilitar una possible inserció laboral d'aquestes persones en les mateixes. Cada vegada més, les empreses demanen perfils que encaixin en el lloc de treball vacant però també en la seva empresa, i aquests aspectes es treballaran molt durant el període d’aprenentatge de l’alemany

Tot i que, inicialment el SERLOC dona servei a les persones que busquen feina de Canyelles, la participació a aquests cursos està oberta a tothom i s’ha trobat que els grups estan constituïts per alumnes de Canyelles però també d’altres municipis de la comarca i fins i tot de fora la comarca. D'aquesta manera, el projecte Alemany per l’Ocupació adquireix una dimensió supracomarcal, donant resposta a una necessitat formativa no coberta des de cap altra administració de la zona.

Els cursos començaran a l'octubre. En principi, s'ha programat un curs d'iniciació, tot i que existeix la possibilitat de fer un grup de persones que ja tinguin un nivell més avançat. Tot dependrà dels alumnes que hi hagi del nivell. Es necessita un mínim de sis persones.

El curs d'iniciació començarà a mitjans d'octubre. Es farà a l'Espai de la Gent Gran, els dilluns, dimarts, dimecres i divendres de 9,15 h del matí a 11,45 h. En total, són 100 hores. Està previst que acabi el gener del 2018. El curs està subvencionat al 100%. És obert a tothom, però preferentment a persones que estiguin a l'atur. Les places són limitades.

Feu clic aquí per descarregar la fitxa d'inscripció.

Qualsevol persona que estigui interessada en aquesta formació pot dirigir-se a l'OAC de l'Ajuntament, al telèfon 93 897 30 11 o bé a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..