Queden ...
per la 17a Fira de Santa Llúcia

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Canyelles acull la segona jornada de presentació del Pla Estratègic Sanitari de l'Alt Penedès i el Garraf

2019 01 29 jornadasanitatEl Pla estratègic sanitari prioritza les actuacions que han de permetre adaptar els serveis a les necessitats de la població
Durant la Jornada de participació s’han debatut les propostes d’intervenció del Pla amb les entitats ciutadanes, els professionals de la salut i els ajuntaments de l’Alt Penedès i Garraf

S’ha celebrat en el municipi de Canyelles la 2a Jornada de presentació del Pla estratègic sanitari (PeS) de l’Alt Penedès i Garraf, com a full de ruta que recull les principals actuacions a realitzar en els propers 4 anys per a millorar la salut de la població del d’aquesta zona. 

Aquesta jornada és la continuació d’un procés participatiu iniciat el juny de 2018 en que es van recollir les necessitats i prioritats de més d’un centenar de persones i que han permès elaborar una proposta de Pla estratègic sanitari, estructurat en 5 eixos, que inclouen 32 objectius estratègics i un total de 119 accions. 

En aquesta segona jornada, els participants han pogut debatre les propostes d’intervenció les quals destaquen actuacions per millorar els estils de vida saludables de les persones i accions per millorar l’accessibilitat dels serveis de salut.

En aquest sentit, es potencia el treball en xarxa dels serveis sanitaris del territori, assegurant una atenció integrada i garantint el contínuum assistencial.

El gerent de l’Àmbit Metropolità Sud de la Regió Sanitaria Barcelona, Joan Puigdollers, acompanyat de l’alcaldessa de Canyelles, han destacat la necessitat d’elaborar polítiques de salut i implantar-les amb la col•laboració dels Ajuntaments i la ciutadania, donant continuïtat als espais de participació, que permetin incorporar el coneixement dels agents socials del territori i millorar els canals d’interlocució.


Alt Penedès i Garraf
El territori del sector sanitari Alt Penedès i Garraf compta amb una població total de 249.789 persones, que representa el 3,3% de la població total a Catalunya. El territori es en 27 municipis a l’Alt Penedès i 7 al Garraf.
Disposa d´un  total de 12 Centres d’Atenció Primària, 32 consultoris locals, atenció hospitalària que es presta mitjançant 3 centres, 2 centres sociosanitaris, 2 centres d’atenció a la Salut mental ambulatòria per a adults i 2 per a joves.