Queden ...
per la 18a Fira de Santa Llúcia

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

captcha 

Canyelles, solidària amb el càncer de mama

2019 10 19 llaçcancermamaCanyelles se suma al Dia Mundial Contra el Càncer de Mama, que se celebra aquest dissabte, 19 d'octubre. L'objectiu d'aquesta celebració és conscienciar la població de la importància del diagnòstic precoç del càncer de mama per guanyar la lluita contra aquesta malaltia que, anualment, afecta més de 5.300 dones a Catalunya.

El Codi Europeu contra el Càncer proposa una sèrie d'actuacions per a la prevenció del càncer entre les quals destaquen: Practicar lactància materna, reduir el consum d'alcohol i evitar el consum de qualsevol tipus de tabac, practicar activitat física regularment, mantenir-se en un pes saludable i seguir una dieta equilibrada, entre d'altres.

Podeu trobar més informació sobre la jornada del 19 d'octubre i sobre el càncer de mama en el següent enllaç:

19 d'octubre. Dia Internacional del Càncer de MamaCanyelles, activa en la lluita contra el càncer de mama

Canyelles es mostra activa al llarg de tot l'any en la lluita contra el càncer en totes les seves vessants. Cada un dels esdeveniments que es desenvolupen al municipi es vinculen amb la lluita contra el càncer.

El Grup Dona és un dels pilars bàsics del voluntariat a Canyelles i és reconeguda la seva acció solidària, amb diverses accions a favor de la lluita contra el càncer. Col·labora estretament  amb l'Associació La Marinada de suport a dones que han patit o pateixen càncer de mama. Han el·laborat coixins en forma de cor per a les dones que estan en tractament. També, per a aquesta entitat, han fet bosses de drenatge per a les pacients. I també com a suport a la Marinada s'ha fet els darrers anys la Cursa de Sant Silvestre a Canyelles.

A banda del càncer de mama, també al llarg de l'any es fan altres accions solidàries contra el càncer i a favor de l'Hospital de Sant Camil i també del Dispensari Mèdic de Canyelles.

Canyelles, contra el càncer infantil i amb accions solidàries #pels valents

I cal destacar també les diverses accions que Canyelles ha posat en marxa contra el càncer infantil, concretament en el marc de la campanya #pelsvalents, que té en marxa l'Hospital de Sant Joan de Déu de Barcelona. El Grup Dona hi va  donar els diners recaptats durant la Fira de Santa Llúcia de l'any passat, d'una banda. I de l'altra, el juny l'Ajuntament va organitzar un sopar solidari a favor d'aquesta campanya que vol recaptar fons per a la construcció el nou Pediatric Cancer Center de Barcelona. Precisament, també els Agents Municipals de Canyelles es van sumar  a la campanya de venda d'escuts policials solidaris contra el càncer infantil, en el marc del projecte #pels valents.