Els restaurants i bars poden obrir per a consum a l'interior fins a un 40% de l'aforament
El govern espanyol ha flexibilitzat algunes de les mesures per als municipis de menys de 10.000 habitants i que es trobin en fase 0 o 1, aplicables a partir d'aquest divendres 22 de maig
Es permet la reobertura al públic dels establiments d'hostaleria i restauració per a consum en el local (excepte discoteques i bars d'oci) amb un màxim del 40% de l'aforament.
Les terrasses es mantenen al 50% de l'aforament.
BOE 16 de maig en què es detallen les mesures a l'Hostaleria i la Restauració
A continuació algunes de les mesures que els establiments han d'adoptar⏬⏬⏬
Algunes de les mesures que recull el BOE (SND/414/2020 del 16 de maig) per a l’obertura dels locals:
-L’atenció només per a clients asseguts a taula
-No permès autoservei a la barra
-Si permès rebre o lliurar encàrregs de de menjar o beguda per emportar.
-Mantenir les distàncies de seguretat de 2 metres entre taules
-Neteja i desinfecció de tot el mobiliari després de cada client
-Neteja i desinfecció del local com a mínim 1 cop al dia.
-Tovallons i estovalles preferentment d’1 sol ús
-Els locals han de disposar de dispensadors de gels hidroalcohòlics o desinfectants.
-No permeses cartes d’ús comú
-Mantenir distanciament entre client i treballador.
-Ús de mascaretes si no s’està menjant o bebent.