El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Please enable the javascript to submit this form

Queden ...
per la 18a Fira de Santa Llúcia

S'incorpora un treballador a la brigada amb un Pla d'Ocupació del Consell Comarcal

2020 11 11 berigadaLa brigada municipal de l’Ajuntament de Canyelles ha incorporat un treballador gràcies al conveni entre l'Ajuntament i el Consell Comarcal del Garraf per al desenvolupament de la línia extraordinària del programa Treball i Formació del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), per a pal·liar les situacions derivades de la Covid-19.

La contractació, per 9 mesos, la fa el Consell Comarcal del Garraf a través d'un Pla d'Ocupació

 

Aquesta línia de subvenció del SOC es va crear amb la finalitat d’implantar mesures urgents complementàries en matèria d’ajuts de caràcter social, contractació i mobilitat per fer front a la Covid-19. A través d’aquest programa es pretén millorar l'ocupabilitat, especialment d’aquelles persones que s'han quedat sense feina amb motiu de la crisi generada per la pandèmia i de les persones que tenen més dificultats d'accés al mercat laboral. En aquest sentit, per a aquesta convocatòria s’han prioritzat persones més grans de 45 anys i persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%.

La nova treballadora té un contracte de 9 mesos, durant els quals es treballaran competències professionals mitjançant formació i experiència laboral en un entorn productiu real. A través d’aquest programa la persona contractada donarà suport a la brigada municipal en l’adequació de la via pública, per a millorar l’accessibilitat a persones amb mobilitat reduïda, així com en la millora del servei de neteja i el condicionament dels equipaments, les zones verdes i els espais públics. El programa també inclou un paquet de formació de 60 hores dividides en dos cursos: habilitats de comunicació (30 hores) i intel·ligència emocional (30 hores).

A través d’aquest programa també s’ha contractat una auxiliar administrativa que donarà suport durant nou mesos a les àrees de benestar social dels ajuntaments de Canyelles, Cubelles i Olivella, per a atendre la creixent demanda de serveis per part de famílies amb dificultats i de persones amb mancances d’autonomia.

El Consell Comarcal del Garraf i l’Ajuntament de Canyelles han treballat conjuntament al llarg dels anys per mantenir l'ocupació i contribuir a protegir les persones desocupades, especialment les més vulnerables. Igualment, a través del Pacte per l’Ocupació del Garraf, les dues institucions sumen esforços conjuntament amb altres ajuntaments i agents socials i econòmics del territori, per a l’optimització dels recursos i potencialitats de la comarca, la lluita contra la precarietat laboral, el baix nivell adquisitiu, la temporalitat, la parcialitat i l'estacionalitat dels contractes. Un treball en xarxa que ara se centra en contenir l'impacte econòmic i social de la crisi sanitària.

Per a la gestió d’aquest programa als municipis de menys de 20.000 habitants, Canyelles, Cubelles i Olivella, el Consell Comarcal del Garraf ha rebut una subvenció de 58.070,28 euros. Els ajuntaments aportaran la diferència entre la subvenció i els costos reals de contractació de les persones al programa.

Procés selectiu Brigada Municipal

D'altra banda, també s'incorporen a la Brigada Municipal, els dos treballadors que han superat el procés selectiu convocat per l'Ajuntament de Canyelles per a cobrir dues places i elaborar una borsa de treball, una de peó i una altra d'oficial de 1a