Queden ...
per la 16a Fira de Santa Llúcia

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Tercer programa de l'Obert x Vacances dedicat a Canyelles

2017 08 31 oxvgrupdonCanyelles és protagonista, aquesta setmana del programa Obert X Vacances, de Canal Blau Televisió, un espai estiuenc de la televisió comarcal, que presenta i dirigeix Jordi Martí, i pel qual han passat diversos convidats  que han parlat de diversos aspectes de la vida quotidiana del municipi. És el cas de les seves tradicions i balls populars, dels seus grans projectes com l'Artífex, el nou pavelló poliesportiu, el centre de dia, els serveis socials i l'ensenyament, els processos urbanístics, el voluntariat, la futura ràdio on line local, o la Fira de Santa Llúcia.

S'han enregistrat un total de cinc programes dedicats a Canyelles, que s'emetran la setmana de l'11 al 17 de setembre.

Aquest dimecres 13 de setembre s'emet el tercer programa en què  la presidenta del Grup Dona, Magda Alsina; el jutge de pau suplent, Joan Armengol i l'alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet parlen del voluntariat, de la Fira de Santa Llúcia i de la vida diària del municipi.  En el programa d'ahir el periodista Miguel Angel Ruiz parla del projecte de Ràdio online que es vol impulsar al municipi. El primer programa va tenir lloc aquest dilluns 11 de setembre i el protagonista va ser el projecte de l'Artífex. En van parlar l'alcaldessa Rosa Huguet i una de les primeres alumnes a a conseguir el títol oficial d'artesana, Vanessa Reina. Podeu veure el programa del 13 de setembre en aquest enllaç.

En un altre dels programes, lalcaldessa Rosa Huguet ha estat una de les entrevistades i, a tall d'exemple, parla sobre la vitalitat del poble, sobre els grans projectes que s'han dut a terme i que estan en marxa, de les dificultats de tirar endavant un municipi amb un terme municipal tan dispers. Cosa que és possible gràcies a la dedicació plena i al suport i col·laboració que rep. Estic molt orgullosa de tota la gent que m'acompanya, ha dit.  

Una altra de les entrevistes ha estat dedicada als balls populars del municipi. Les presidentes de la Colla Bastonera, Yolanda Arroyo, i de l'Agrupació de Balls Populars, Victoria Benedicto, recorden els inicis de les colles i com en només deu anys s'han consolidat totalment al municipi. També el Ball de la Patusca, autòcton i únic, n'es protagonista.

L'Artífex, el Centre d'Arts i Oficis Artesans, és un altre dels temes d'interès tractats a l'Obert X Vacances, i el protagonista d'aquest dilluns. Una de les alumnes, Vanessa Reina, que és, a més, una de les primeres a rebre el carnet oficial d'artesana, parla de la seva experiència. I ho fa acompanyada de l'alcaldessa Rosa Huguet,  que recorda la importància d'aquest projecte únic, que busca crear ocupació recuperant uns oficis antics, que d'altra manera es perdrien. I tot plegat lligat al Nadal Canyelles, un tema que també ha ocupat part d'una altra de les entrevistes del programa. En aquesta s'ha parlat de la 15a edició de la Fira de Santa Llúcia i de la implicació de tot el poble en aquest certamen. Un dels grups que més hi treballa és el Grup Dona, representat al programa per la seva presidenta Magda Alsina, que també defensa la feina que fa el grup en l'àmbit social i solidari. I acompanyant-la està el jutge de pau auxiliar, Joan Armengol, que explica la seva experiència en el càrrec en un poble com Canyelles. 

En el programa dedicat a Canyelles també hi ha espai per als projectes futurs i un és el d'una ràdio on line, que es vol posar en marxa el 2018 i que ha de funcionar amb joves voluntaris. De tot plegat, en parla el periodista Miquel Àngel Ruiz.

Aquests són només alguns dels apunts que es podran descobrir en cadascun dels programes que Canal Blau Televisió emet des d'aquest dilluns 11 de setembre i fins al divendres 15 de setembre dedicat a Canyelles. Obert X Vacances és un magazine d'una mitja hora de durada que combina les entrevistes amb algunes actuacions musicals i altres continguts.  L'emissió de cada programa es repeteix diverses vegades en la franja horària, a les 14,30 hores, a les 16,30 hores, a les 20,30 hores i a les 22,30 hores, de dilluns a divendres.