El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Si us plau, activeu el javascript per enviar aquest formulari

L'Ajuntament de Canyelles s'adhereix al Manifest contra el tancament de l'empresa Mahle

2021 12 03 mahle

L'Ajuntament de Canyelles s'adhereix al Manifest contra el tancament de l'empresa Mahle de Vilanova i la Geltrú i dona suport als 365 treballadors i treballadores afectats.

COMUNICAT

Tots els regidors i totes les regidores del consistori de l’Ajuntament de Canyelles expressem el nostre malestar i disconformitat amb la decisió de la companyia alemanya Mahle Group de tancar la planta que tenen a Vilanova i la Geltrú.

La finalització de l’activitat de la fàbrica Mahle implicaria deixar sense feina 345 treballadors i treballadores, un cop molt dur per a les seves famílies, especialment per la situació de fragilitat generada per la pandèmia, i afecta greument el teixit industrial de la comarca del Garraf. 

El consistori manifesta la seva solidaritat absoluta amb la plantilla i les seves famílies.

La notícia del tancament de Mahle es va conèixer el dimarts 16 de novembre de 2021 i l’empresa va comunicar al seu personal la previsió de cessar tota l’activitat el 28 de gener de 2022. Considerem aquesta urgència excessivament dràstica, injusta i improcedent, atès el poc marge de maniobra que atribueix als treballadors i treballadores per a defensar els seus llocs de treball o poder negociar alternatives, tenint en compte el poc temps disponible i l’absència de cap notificació prèvia.

Demanem a Mahle Group que reconsideri la seva decisió de tancar la planta de Vilanova i la Geltrú i que aposti per la reindustrialització. Cal posar en valor l’alta qualificació professional dels treballadors i treballadores de l’empresa, i no descartar la possibilitat de reconduir les línies de negoci actuals.

L’Ajuntament demana que es treballi amb totes les parts implicades per intentar trobar la millor solució possible, al mateix temps que demana al departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya que faci un seguiment acurat de la crisi i intercedeixi amb l’empresa per tal que mantingui els llocs de treball.

Si es confirmés el tancament de la planta de Mahle seria una ferida molt greu per a l’economia de la comarca del Garraf, una decisió pèssima que sembla presa per motius de deslocalització industrial.

Reclamem a la companyia que reconsideri la decisió i que valori l’opció de reorientar la seva activitat. 

Estem segurs que Mahle pot reencaminar la seva línia productiva, i més tenint en compte que l’operació no contempla afectacions en altres fàbriques que la companyia té a diferents punts de l’Estat espanyol.

La precipitació en els terminis temporals causa un perjudici evident a la plantilla, per la qual cosa sol·licitem a l’empresa que contempli una pròrroga que permeti una negociació pausada i justa amb el comitè d’empresa i, arribat el cas, les millors compensacions possibles per a les persones afectades.

L’Ajuntament de Canyelles manifesta el seu suport al diàleg entre les parts, sense partidismes i amb una sola veu, per defensar els interessos dels veïns i les veïnes de Canyelles afectats i afectades pel tancament de Mahle i, així, assolir una solució satisfactòria per a tothom.

Canyelles, 1 de desembre de 2021