El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Please enable the javascript to submit this form

Nova reunió del Consell d'Alcaldies per tractar temes d'interès comarcal

2020 02 04 consellalcaldiesLes alcaldesses d’Olivella, Canyelles, Cubelles, Sitges, Sant Pere de Ribes i Vilanova i la Geltrú es van reunir dimarts passat al Consell Comarcal

Abigail Garrido, alcaldessa de Sant Pere de Ribes i presidenta del Consell Comarcal del Garraf; Olga Arnau, alcaldessa de Vilanova i la Geltrú; Aurora Carbonell, alcaldessa de Sitges; Rosa Fonoll, alcaldessa de Cubelles; Rosa Huguet, alcaldessa de Canyelles i Marta Verdejo, alcaldessa d’Olivella es van reunir dimarts passat en una sessió del Consell d’Alcaldies, després de participar en el plenari del Pacte per a l’Ocupació del Garraf i en la signatura de l’acord pel projecte “Envelliment actiu i saludable. De la teoria a la pràctica”, dos actes de marcat interès comarcal.

Durant la reunió es va parlar del document d’avanç del Pla Territorial Parcial del Penedès, que es presentarà en una sessió de treball prevista pel dimarts 11 de febrer al Consell Comarcal de l’Alt Penedès. La presentació del document anirà acompanyada d'un procés de participació, així com de sessions informatives i deliberatives que s’allargaran fins al mes de maig. El Consell d’Alcaldies va acordar fer una anàlisi del contingut d’aquest Pla i del seu impacte al Garraf.

La redacció d’aquest instrument es va iniciar a finals de l’any 2014, amb l’objectiu d’establir un model de territori pels propers 15 anys en tres àmbits: espais oberts, assentaments urbans i infraestructures de mobilitat. El procés de redacció del document ha comptat amb la participació d’una comissió de treball sobre territori, formada per membres dels grups polítics comarcals, entitats i associacions representatives del Garraf.

D’altra banda, durant la reunió la presidenta del Consell Comarcal del Garraf va compartir amb les alcaldesses un primer esborrany del Pla de Mandat 2019 - 2023 de l’ens comarcal, que vol focalitzar la seva acció en la cooperació entre els ajuntaments per a desenvolupar accions i programes que se sostenen a través de competències delegades, però també, i de manera especial, en la cooperació i la coordinació d'aquells temes i projectes que interessen a tots els municipis.

El Pla de Mandat fixa, en aquest esborrany, la implicació en la lluita contra el canvi climàtic, el treball per a la cohesió i el benestar social, i el diàleg i la cooperació per a enfocar les oportunitats territorials i econòmiques del Garraf i el futur com a territori. 

A la reunió també es van comentar altres temes com la seguretat a la comarca en tots els àmbits (salvament, bombers, protecció civil), l'organització del sistema d'ocupació a Catalunya i la seva proposta de concertació i estratègia territorial.