Noves mesures per evitar sorolls i garantir el benestar dels veïns

2021 09 29 pleordinari copiaL'Ajuntament de Canyelles ha aprovat la modificació d'ordenances municipals per evitar els sorolls i garantir el benestar dels veïns.

Es tracta de canvis en l'ordenança de Sorolls i Vibracions i en la d'Habitatges d'ús Turístic, que s'han aprovat per unanimitat en sessió plenària el dimecres 29 de setembre

L’Ajuntament de Canyelles ha aprovat la modificació de l'ordenança de sorolls i vibracions, per adequar-la a la situació actual i adaptar  les franges horàries en què es permeten les obres. 

Així, a partir d’ara, de l'1 de juny al 31 d'agost (horari d'estiu), l'horari de treball permès és de 8 hores a 15 hores, els dies laborables de dilluns a divendres; i entre les 8 h i les 14 h els dissabtes. La resta de l'any, entre l'1 de setembre i el 31 de maig (horari d'hivern), l'horari de treball és de 8 h a 18 hores els dies laborables de dilluns a divendres i entre les 8 h i les 14 h els dissabtes. No es permeten obres els diumenges i festius durant tot l'any. 

La voluntat és, segons ha explicat l'alcaldessa Rosa Huguet, seguir adequant aquesta ordenança de sorolls. És un primer pas per avançar i adequar la convivència dels treballs i el benestar i descans dels veïns. L'alcaldessa, en aquest punt també va recordar que s'està avançant en el Pla de Seguretat i que s'estan prenent mesures com les càmeres de seguretat, els reductors de velocitat, entre d'altres, necessàries per garantir la seguretat i el benestar dels veïns. Són mesures que tot i que no ens agradin són necessàries per evitar actituds incíviques en alguns casos i garantir la seguretat. 

En aquest mateix sentit, també ha anunciat que s'està treballant en noves modificacions de l'ordenança de sorolls per aprofondir en aquesta voluntat de garantir el descans dels ciutadans.

En el mateix ordre de coses, s'ha aprovat la modificació de l'ordenança referent als habitatges d'ús turístic per donar resposta als actes incívics d'alguns usuaris d'aquests establiments i evitar que durant la seva estada celebrin festes, aldarulls i sorolls i creïn molèsties als veïns. En aquest sentit, s'han endurit les sancions per les infraccions comeses, que poden acabar, fins i tot amb la retirada de llicències.