L'Ajuntament de Canyelles ofereix atenció emocional a les persones grans

2020 11 23 atencioemocional copiaL'atenció a les persones grans és una de les prioritats de l'Ajuntament de Canyelles.

Durant tota la pandèmia de la Covid-19 s'està fent una atenció emocional i acompanyament personalitzat a les persones grans 

La gent gran és un dels col·lectius que s'han vist més afectats per la crisi sanitària de la Covid-19. És per aquest motiu que, des de l'Àrea de Benestar Social de l'Ajuntament de Canyelles, es té una especial cura per garantir el seu benestar.  Durant tota la crisi sanitària de la Covid-19, s'està fent un acompanyament especial a les persones grans oferint suport emocional  telefònic i també visites domiciliàries. És una atenció que des de l'Ajuntament de Canyelles s'ofereix habitualment i que es va reforçar en començar-se la crisi sanitària per la Covid-19.

D'una banda, de manera constant es fa un seguiment d'aquest col·lectiu fent trucades telefòniques per donar suport emocional, ja que la situació de confinament pot provocar un deteriorament de la salut mental, especialment entre les persones més vulnerables i la gent gran. Des de 'Àrea de Benestar Social de l'Ajuntament de Canyelles s'està fent aquesta atenció amb el suport de Creu Roja, a través del projecte Apropa't.

I de l'altra, també s'està fent un intens treball per estar més a prop de les persones grans i s'ha fet un reforç dels acompanyaments i les visites domiciliàries a aquests col·lectiu. Una atenció que s'ofereix també amb el suport del projecte Valoració de Creu Roja.

Aquestes actuacions se sumen a altres que també s'han fet durant la pandèmica, de suport als col·lectius més vulnerables. És el cas del repartiment de medicaments a domicili, en col·laboració amb la Farmàcia Engel, o el repartiment d'aliments, també amb el suport de Creu Roja.