Èxit total de participació a la 20 Cursa Popular Solidària de Canyelles

2018 07 14 20acursaCelebrada el 14 de juliol, en el marc de la Festa Major,  la Cursa Popular té com a principal objectiu el recapte d’aliments per a les famílies més necessitades de Canyelles.

Les inscripcions de les Curses Infantils i Cursa Popular, com en les darreres edicions, eren gratuïtes a canvi de lliurar 1kg o 1 litre d’aliment.

A les 18:00 hores en punt es va iniciar la primera de les curses infantils, on els més menuts (de 0 a 7 anys) van realitzar un petit recorregut d’uns 250 metres al Parc del Casal. A l’arribada els esperaven l’alcaldessa Rosa Huguet i medalles per a tots. Hi han participat gairebé una vintena de nens i nenes.

2018 07 14 20acursa22018 07 14 20acursa3Un quart d'hora més tard arencava la segona cursa infantil (de 7 a 12 anys) amb un recorregut més llarg que passava per la riera de la Bassa d’en Llot, la Rambla del Carrer Nou per tornar al parc del Casal on estava situada la meta. En aquest grup, han participat més d’una vintena de nens i nenes que alguns ja han demostrat maneres i hi han competit gairebé com a adults.Tots han tingut la seva medalla  també.

I a les 19 hores es va donar el tret de sortida a la 20a edició de la Cursa Popular de Canyelles que va aplegar gairebé 200 inscrits.
Amb una temperatura força calorosa, la cursa s'ha desenvolupat en un ambient molt festiu i familiar, amb atletes d’alt nivell i d’altres més populars i amb una participació exitosa, augmentant els corredors respecte els anys anteriors, arribant gairebé als 200.

2018 07 14 20acursa42018 07 14 20acursa5

En el moment de la sortida, que coincidia amb la 4a trobada bastonera infantil, les colles participants van fer un passadís als corredors, protagonitzant un dels moments més emotius d’aquest 20è aniversari.


La cursa tenia el mateix recorregut de sempre, variant un tram, gairebé 6 km, que transcorrien pel municipi i el seu entorn amb trams mixtes d’asfalt i de muntanya i amb pendents positives i negatives, cosa que ha fet que hagi estat una cursa molt dura i molt intensa.

2018 07 14 20acursa6

 

 

 

 

 

 

 

El guanyador de la cursa absoluta en categoria masculí va ser l’atleta amb el dorsal 150, Jordi Pujol  Domínguez amb un temps de 21 minuts i 57 segons, seguit del Juanma Garcia Mendoza amb un temps de 22 minuts 30 segons, i en tercer lloc en Victor Peña Cortes amb un temps de 22 minuts 31 segons, aquests dos últims atletes del CACanyelles.

La guanyadora de la cursa absoluta en categoria femenina va ser la Miriam Ortiz Rivas del Runners Calimocho, campiona de Catalunya de 10.000 m.ll. amb un temps de 23 minuts i 41 segons, seguida de la Vinyet Noguero Planas amb un temps de 24 minuts i 33 segons i en tercer lloc la Mercè Guerra amb un temps de 25 minuts i 04 segons.

 Al final de la cursa, el regidor d’Esports Francisco Ruiz, la regidora de Festes, Carme Massana, el regidor de Gent Gran, Oriol Freixenet i el regidor d’Hisenda Salvador Pascual van fer entrega dels trofeus als 15 primers classificats de la categoria masculina i a les 15 primeres classificades de la categoria femenina.

També es va fer entrega, per celebrar aquest 20è aniversari, d’una placa commemorativa a l’Albert Pascual i a la Vinyet Noguero com a guanyadors de més edicions del Cursa Popular de Canyelles.

Cal esmentar que el Grup Dona es va encarregar de la recollida d’aliments en què es va recaptar un total de  270 quilograms i 70 litres d’aliments. Aquests es repartiran, des de l’Àrea de Benestar Social de l’Ajuntament de Canyelles, entre les famílies més necessitades del municipi.

Cal esmentar també els col•laboradors de la cursa, els especialistes en arranjaments de jardins, ANVINERD.
Esports Olaria han col•laborat en l'organització proporcionant roba i accessoris per als corredors, que es van sortejar després del lliurament de premis. 

I cal agrair també la col·laboració de l'speaker de l'acte, el mític Jordi Ballesteros, entrenador del Club Atletisme Cornellà.
 

Podeu consultar les classificacions en el següent link: https://www.atletismecanyelles.com/