L'Artífex tanca el curs 2018-2019 amb excel·lents resultats

2019 06 19 tancamentcursartifexwebUna cinquantena d'alumnes han pres part dels diferents cursos

El Centre de Qualificiació en Oficis Artesans prepara nova oferta formativa per al curs que ve

Una cinquantena d’alumnes han passat aquest curs 2018-2019 per l’Artífex, el Centre de Qualificació en Oficis Artesans de Canyelles, que aquesta setmana tancava temporada amb un balanç molt positiu.

Ja és oberta la inscripció per als cursos d'estiu

Ja és oberta la preinscripció per al curs 2019-2020

2019 06 19 artifexcloenda2

 

 

 

 

 

 

 

Ha estat el cinquè curs escolar de l’Artífex en què s'han incorporat noves propostes formatives. A la formació de pintura, ceràmica, vidre i puntes de coixí, aquest curs s’ha incorporat la de creativitat, els tallers infantils i els cursos intensius del mes de juliol.

L’Artífex, com apunta l’alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet, és una aposta, i una oportunitat per formar-se i per crear ocupació al municipi i fer-ho en l’àmbit dels antics oficis i l’artesania.

La preinscripció per al curs 2019-2020 ja és oberta

La inscripció per al curs 2019-2020 ja és oberta. Podeu descarregar-vos el full de preinscripció en el següent enllaç:

TALLERS I CURSOS ARTÍFEX 2019-2020

Projecte formatiu i ocupacional únic al territori

És un projecte únic al territori i alguns dels alumnes ja han obtingut el carnet d’artesà que els acredita com a professionals, després d’haver completat a l’Artífex la formació requerida pel Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya. Aquest carnet ja els permet iniciar una activitat empresarial i participar a fires per vendre els seus productes. En aquest sentit, l’Artífex no només està pensant per a nous aprenents d’oficis, sinó que també està obert a persones que ja tenen l’ofici però que no tenen l’homologació corresponent per poder-la desenvolupar. Després de tres anys de funcionament, la nostra aposta per la formació i l’ocupació comença a tenir els seus fruits, tot i que és un projecte de llarg recorregut, afegeix Rosa Huguet.

L’Artífex és una de les principals apostes de l’Ajuntament de Canyelles per promoure la formació i l’ocupació al municipi, i fer-ho en un àmbit concret, el de l’artesania i els oficis antics. L’objectiu és formar gent aturada en aquests antics oficis com la forja, la ceràmica, la fusta, el vidre o la pintura perquè obtinguin una qualificació professional i puguin iniciar els seus propis projectes empresarials. Aquests, en un primer moment, podrien formar part d’una nova associació o cooperativa que ajudés a vendre els productes creats a Artífex, a vinculada al projecte Nadal Canyelles, una marca pròpia creada per comercialitzar aquests productes artesans, i en el qual s’inclou la nova botiga. De fet, els artesans i els productes creats a l’Artífex dins del programa Nadal Canyelles són presents en fires internacionals dedicades al Nadal com la de Düsseldorf, Frankfurt, Perpinyà o Pisa, entre d’altres.