Queden ...
per la 17a Fira de Santa Llúcia

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Canyelles aprova un pressupost d'1,2 milions d'euros en millores

2019 02 entradaajuntament

L’Ajuntament aprova un pressupost per al 2019 que dota el municipi dels serveis que milloren la qualitat de vida dels ciutadans

La proposta compleix amb l'objectiu d'estabilitat pressupostària i l'objectiu del deute públic

L'Ajuntament de Canyelles ha aprovat inicialment, en sessió plenària extraordinària aquest dimarts, un pressupost municipal per a l'anualitat 2019 de 6,7 milions d'euros. Una proposta  que ve avalada per l'informe favorable del secretari municipal i que compleix amb l'objectiu d'estabilitat pressupostària i l'objectiu del deute públic. També, seguint les indicacions del secretari municipal, se seguirà un pla per regularitzar tots els llocs de treball de la plantilla municipal.


Del pressupost, que preveu una inversió d'aproximadament 1,2 milions d'euros,  destaca especialment la implantació i posada en funcionament d'importants equipaments municipals com el Centre de Dia i el nou Pavelló Municipal que serviran per millorar la qualitat de vida dels ciutadans i implementar els serveis que se'ls ofereixen. En aquest sentit, el nou pressupost segueix la línia de millora dels serveis en tots els àmbits, des del social a la promoció econòmica, la seguretat ciutadana, la prevenció d'incendis, les accions a la via pública o el procés de regularització de les urbanitzacions. Inclou, en aquest senti, la 5a fase del procés urbanístic de les Palmeres, corresponent a la xarxa de sanejament (985.550,05 euros). Un pressupost que ens permet avançar en la reducció del deute i amb el compliment dels compromisos, acabant un pavelló per a les famílies i convertir-nos en un municipi esportiu i saludable; creant un centre de dia, les obres del qual estan a punt de començar; i continuant amb les mesures de seguretat, de millora de la qualitat de vida de la població i tenint cura de la protecció del medi ambient, assegura Rosa Huguet, alcaldessa de Canyelles. Un pressupost que, una vegada més, mostra el treball per donar benefici al nostre ciutadà i la lluita per aconseguir recursos allà on surt la possibilitat. Allà on hi ha una possibilitat, l'Ajuntament de Canyelles hi és, explica l'alcaldessa. I posa com  a exemples les subvencions que han permès el Mirador de Montserrat o el Centre de Di, entre d'altres.


El pressupost municipal és, a més, és el resultat d’un procés de participació ciutadana, de reunions i trobades amb les entitats i associacions del municipi.


És el darrer pressupost de la legislatura, que culmina un intens treball per millorar el municipi, el seu espai públic i el medi ambient i la qualitat de vida dels seus ciutadans; com també per dotar-lo dels millors serveis i equipaments, avançar en els processos urbanístics, incrementar la despesa social, el foment de la reactivació econòmica i l’ocupació; i convertir Canyelles en un municipi de referència en l’àmbit del lleure, la cultura i l'esport i també per la seva qualitat de vida i els bons serveis, ha afegit l'alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet. 

El pressupost municipal per al 2019 s'ha aprovat amb els vots contraris dels grups municipals d'ERC, que es planteja la possibilitat de presentar al·legacions al document; i també d'ICV, que mostra els seus dubtes per la forma que té aquest pressupost. El grup del PSC ha excusat la seva presència al ple.