Queden ...
per la 15a Fira de Santa Llúcia

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Prohibit fer foc al bosc

Des del passat 15 de març, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, i Alimentació va prohibir taxativament d'encendre foc, sigui pel motiu que sigui, ni en terreny forestal, estigui ple o no d'arbrat, ni en un radi de 500 m a la rodona. Aquesta prohibició, establerta pel Decret 64/1995, en el cas del municipi de Canyelles, afecta la totalitat del seu territori.
Especialment, està prohibit cremar restes de poda i d'aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria, ni marges pròxims a zones forestals, sense una autorització expressa del Departament d'Agricultura. Tampoc no es poden fer focs d'esbarjo ni d'altres relacionats amb l'apicultura. Dins de les àrees recreatives i d'acampada autoritzades així com en les parcel·les edificables de les urbanitzacions, l'únic foc permès és l'ús de barbacoes d'obra, sempre que tingui instal·lat un sistema mata guspires.
També queda prohibit llençar objectes encesos; abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser la causa de l'inici d'un foc; llançar coets, focs d'artifici o d'altres artefactes que continguin foc, i utilitzar bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.
En principi i segons siguin les condicions climatològiques, la prohibició durarà fins al 15 d'octubre

Benvinguts a la Comissió Natura

L'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament va iniciar, l'any 2015, les primeres reunions participatives amb entitats i ciutadania per tal de començar a fer valdre, protegir i millorar l'entorn en què vivim. Així va néixer la Comissió de Natura, una iniciativa permanentment oberta a la participació de qualsevol persona veïna de Canyelles que s'hi vulgui involucrar. Per això, des del Canyelles AVUI volem fer una crida a les persones preocupades pel Medi Ambient perquè s'hi sumin. Per tal de participar en aquesta iniciativa, qui estigui interessat o interessada pot dirigir-se al correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o bé directament a l'Ajuntament de Canyelles

Cal anticipar-se al foc: la prevenció la realitzem els 365 dies de l’any

Imatge d'una actuació dels bombers

Cada any, l'Ajuntament recorda als propietaris de parcel·les no construïdes la necessitat de mantenir-les en condicions òptimes de vegetació perquè no esdevinguin un polvorí o siguin espais propiciadors de propagació d'un hipotètic foc o incendi. Si no es realitzen aquestes neteges, l'Ajuntament pot actuar d'ofici si considera que hi ha una situació de perillositat. No obstant això, aquesta intervenció, en tractar-se de propietats privades, en moltes ocasions pot comportar endegar procediments legals que poden fer retardar fins a 2 anys l'execució de la intervenció a la parcel·la. Per aquesta raó és fonamental la conscienciació i implicació de les persones propietàries. Seguint el PPI, periòdicament es neteja la xarxa viària bàsica del municipi, i a més es mantenen les franges de protecció d'incendis construïdes que tenen els nuclis habitats del municipi. Cal destacar que, tot i ser obligació dels propietaris de cada nucli, totes les franges existents i la seva conservació les ha finançat l'Ajuntament, fent un importantíssim esforç econòmic per mantenir la seguretat de tothom.
És oportú fer esment que tots els nuclis habitats que han finalitzat el seu procés urbanitzador tenen la corresponent xarxa d'hidrants d'incendi que serveix per a la recàrrega in situ d'aigua dels vehicles d'extinció. Paral·lelament a l'aplicació del PPI, s'ha redactat i homologat el Pla d'Actuació Municipal per a incendis forestals que és una eina organitzativa i procedimental que permet fer front a una situació d'emergència per incendi forestal. I en el mateix sentit, una eina municipal important per a la prevenció d'incendis forestals, que mereix menció especial, és l'Ordenança municipal de prestació del servei de neteja de parcel·les que es pot consultar a la web de l'ajuntament.
Finalment, i en aquest esforç per a minimitzar el risc d'incendis, cal tenir en compte que un possible focus de foc poden ser les deixalles abandonades al bosc o simplement fora dels contenidors corresponent. Des de l'Ajuntament de Canyelles fem una crida al civisme i a la responsabilitat de tots per mantenir el nostre municipi en òptimes condicions per viure'l i gaudir-lo.
A Canyelles, la lluita contra el foc comença a l'hivern

Rescat de cries de ratpenat

2017 07 14 Ratpenats 01El passat dissabte 8 de juliol es van localitzar als voltants de la Sala Multicultural, 4 cries de ratpenat que havien caigut del refugi on es trobaven, i que gràcies a l'actuació d'un grup jove de Canyelles es van poder salvar.

Els ratpenats formen colònies de cria i quan surten a caçar a les nits deixen totes les cries juntes com si fos una guarderia a càrrec d'algun adult, esperant que tornin les respectives mares per alletar-les.

La primer acció a fer quan et trobes amb una situació així seria no tocar les cries, o bé, si es coneix i és possible, amb la delicadesa més gran, retornar-les al niu d'origen. Quan aquesta opció no és possible, com es va donar el cas, per la inaccessibilitat del lloc des d'on les cries havien caigut, el millor és posar-se en contacte amb els agents rurals que es faran càrrec dels animals.

Llegeix més...