Queden ...
per la 16a Fira de Santa Llúcia

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

El servei de recollida de restes vegetals cada cop més utilitzat

2017 06 29 RecollidaVegetalsAny rere any, s'incrementen les peticions de servei per la recollida de restes vegetals a domicili. Així, durant el primer semestre del 2017 s'han recollit 1.564 saques, quan durant el mateix període de l'any anterior s'havien recollit 1.124 saques, és a dir, s'ha incrementat un 39%.

Aquest servei es fa gratuïtament per tal d'incentivar una actitud responsable per la recollida selectiva, en aquest cas de restes vegetals, i minimitzar el fet que es produeixin abocadors incontrolats o que no s'utilitzin contenidors de rebuig per les restes vegetals que fan s'omplin molt ràpidament i se saturin els punts de recollida.

Amb aquestes recollides, les restes vegetals entren en un procés de gestió perquè acabin sent la base de la producció de compost.

Cal recordar que les restes vegetals també es poden portar directament a la Deixalleria municipal, dins l'horari d'aquesta instal·lació.

Llegeix més...

Setmana Europea de l'Energia Sostenible

2017 06 SetmanaEnergia 01A partir d'avui i fins diumenge 25 se celebra la Setmana Europea de l'Energia Sostenible. S'organitzaran activitats relacionades amb l'eficiència, l'estalvi i la sobirania energètica per fomentar-ne la pràctica com a ciutadans compromesos.

Amb aquest pretext, a Canyelles, ja es van realitzar el passat 2 de juny activitats familiars adreçades a aquesta sensibilització, però durant aquesta setmana també es podrà disposar d'informació i consells per a orientar cap a pràctiques més sostenibles sobre consum de l'energia, en l'entrada de l'Ajuntament, on en un expositor temàtic hi ha díptics i materials diversos.

Llegeix més...

L'horari d’estiu de la Deixalleria

2017 06 12 DeixalleriaA partir d’aquest dijous 15 de juny i fins el 15 de setembre, la Deixalleria Municipal ubicada al carrer dels Cirers, s/n (darrera la benzinera), passa a ampliar el seu horari amb l’horari d’estiu. Aquest és el següent:

Dilluns, dimecres i dissabtes de 9 a 14h i de 17 a 20h,
Divendres de 17 a 20h, i
Diumenges de 9 a 14h.

Llegeix més...

Les òlibes reintroduïdes a Canyelles ja s'alimenten per elles soles

2017 06 08 Olibes 01El passat mes de març, l'Associació Alytes, amb el suport de l'Ajuntament de Canyelles, va portar a Canyelles tres cries d'òliba (Tyto alba) per reintroduir en un mas de la zona.

L'objectiu d'aquesta acció és que aquesta espècie, que havia estat freqüent l'àrea agrícola canyellenca, tingui presència en el nostre entorn, ja que aquest rapinyaire nocturn, inexistent a la zona en l'actualitat, es troba en general en situació vulnerable.

Durant les primeres setmanes, les cries han crescut i han estat alimentats (sense contacte humà), com si fos el lloc on han nascut, en una caixa niu a través de la tècnica anomenada hacking que busca fidelitzar els animals durant l'etapa adulta a l'indret on han estat alimentats inicialment, i ara mateix ja s'alimenten per si soles, caçant especialment rosegadors i micro mamífers. Aquestes òlibes reintroduïdes provenien del centre de recuperació de fauna salvatge de Vallcalent (Lleida), amb el que es va signar un acord per la realització del hacking.

Llegeix més...