Queden ...
per la 16a Fira de Santa Llúcia

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

Nou curs amb moltes novetats i un projecte educatiu consolidat als tres centres escolars de Canyelles

2017 03 02 InstitutCanyellesUn nou curs escolar es posa en marxa a Canyelles amb força novetats i molts projectes per tirar endavant als tres centres educatius que hi ha al municipi, la llar d'infants els Patufets, l'escola Sant Nicolau i l'Institut Pla del Bosc. En total, gairebé 700 alumnes inicien el nou curs 2017-2018 aquesta setmana. El segon, en què Canyelles ofereix tot el cicle educatiu  per als infants, entre els 0 i els 16 anys, des de la llar d'infants, passant per l'escola i l'institut.

Els tres centres estan a punt després que durant l'estiu s'han fet diversos treballs de millora i manteniment que s'hi han fet durant l'estiu.

 Escola Sant Nicolau

A l'escola Sant Nicolau, durant l'estiu s'han fet arranjaments importants com és el tancament de dos porxos per crear dos nous espais que serviran perquè els infants puguin estar, de manera més còmoda, els dies de pluja, i també com a magatzem. També s'hi ha instal·lat una tela d'ocultació exterior per donar privacitat al centre i reuneix les característiques ignífugues. També s'han repintat tots els espais i s'han fet arranjaments a l'hort i s'ha instal·lat suro a les aules d'educació infantil i passadissos, entre altres actuacions.

Pel que fa als alumnes, inicien el curs uns 460 en aquesta escola. El centre és de dues línies en tots els cursos, a excepció del quart de Primària, que en té tres. L'escola Sant Nicolau segueix aquest curs 2017-2018 el projecte d'innovació educativa de la Generalitat de Catalunya per l'impuls a la lectura. Destaca el projecte innovador de l'escola, amb una manera diferent d'aprendre i de treballar intensament amb els infants, de manera més didàctica i amena, ha explicat l'alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet.

Institut Pla del Bosc, una aposta reeixida

L'Institut Pla del Bosc inicia un nou curs escolar, el cinquè de funcionament del centre i el segon en què s'imparteix el quart curs d'ESO, de manera que els alumnes poden acabar  l'etapa d'educació secundària obligatòria al seu municipi. El projecte de l'institut ha estat, i és, una prioritat per al govern municipal, fent d'aquest centre educatiu un espai de referència. I més encara en aquest nou curs, en què el 100% dels alumnes de l'escola Sant Nicolau han optat per quedar-se a Canyelles a fer l'ESO al Pla del Bosc. Fins i tot hi ha alumnes que feien ESO fora del municipi i que enguany s'han matriculat al Pla del Bosc. És un èxit total, assegura el regidor d'Ensenyament Joan González, perquè mostra la confiança en el projecte. Els pares valoren moltíssim la proximitat, no només perquè eviten desplaçaments, sinó sobretot pel fet de tenir a prop tot l'equip docent i directiu del centre.

Una confiança que, segons l'alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet, confirma i reflecteix la voluntat expressada pel nostre govern de la necessitat de tenir a Canyelles un institut, pel que això representa per al nostre municipi pel que fa a cohesió social i conciliació familiar. A tot això cal afegir l'orgull que sentim pels resultats acadèmics obtinguts pels alumnes.

Al Pla del Bosc aquest curs s'han matriculat 53 nous alumnes a primer d'ESO. S'ha produït un notable increment de matriculació respecte de l'any passat. Dels 160 matriculats l'any passat, enguany s'ha passat a 172. L'Ajuntament continua proporcionant un ordinador per a cada alumne que inicia l'ESO al centre. També, per segon any consecutiu, es farà el programa de diversificació curricular, que va tenir una valoració molt positiva el curs passat. Es tracta de l'aplicació de mesures curriculars, metodològiques, organitzatives i psicopedagògiques que permeten personalitzar l'acció educativa per a tots els alumnes.

Al centre durant l'estiu, s'han fet reparacions de pintura i guix a tot l'edifici. S'hi han instal·lat noves taules i cadires i s'han fet tractaments antihumitat, entre altres actuacions.

2017 09 4 obresiniciescolau2017 09 4 obresiniciescolados

 Llar d'infants Els Patufets

Pel que fa a la llar d'infants municipal Els patufets, enguany continuen les tres línies obertes, amb una aula de P0, dues aules de P1 i dues més de P2. Destaca el seu projecte educatiu basat en un treball personalitzat, amb grups reduïts, que permet fer activitats d'experimentació molt enriquidores. Se seguirà, a més, treballant en projectes com el de l'hort, i pren importància el treball de la natura. Estrenen nou element d'ambientació, un arbre gegant al vestíbul que canviarà en totes les estacions de l'any.

La llar, assegura l'alcaldessa Rosa Huguet, té el millor equip que pot desitjar qualsevol mare per deixar els seus fills. És un orgull i molt il·lusionant que les famílies de Canyelles disposin al municipi de tot el cicle educatiu per als seus fills, entre els 0 i els 16 anys, des de la llar d'infants fins a l'institut, passant per l'escola.