Queden ...
per la 16a Fira de Santa Llúcia

L'Agenda

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

El butlletí

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre tota l'actualitat de Canyelles al teu correu electrònic.

La Secretaria General de l'Esport i la Diputació de Barcelona renoven el conveni en matèria esportiva

2017 07 31 ConveniEsportsEl secretari general de l'Esport, Gerard Figueras, i el diputat d'Esports de la Diputació de Barcelona, Josep Salom, signaven aquest divendres la renovació del conveni marc de col•laboració per establir les condicions generals que regularan el conjunt d'accions de cooperació entre les dues institucions en l'àmbit esportiu, tant des de la vessant dels equipaments i les activitats com de la recerca i la difusió de l'esport. El conveni té vigència fins al 31 de desembre de 2019.

Es tracta d'un acord molt beneficiós per a poblacions com Canyelles, que té en la promoció de l'esport una de les seves prioritats. Com a municipi esportiu, aquest acord és un pas més endavant per facilitar ajudes i donar impuls als projectes que tenim en marxa, ha assegurat l'alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet, present en l'acte de signatura. El municipi està treballant intensament en aquest àmbit i en  l'ambiciós projecte que pretén convertir Canyelles en un municipi de referència al territori pel que fa a l'esport. Un projecte que es va posar en marxa amb la remodelació integral de la zona esportiva municipal, que en pocs anys ha fet possible la construcció d'un nou gimnàs, la renovació del camp de futbol equipant-lo amb herba artificial i la creació de noves pistes de pàdel; i que es completarà amb el nou pavelló poliesportiu que obrirà portes en un any i mig. El projecte de municipi esportiu, però, va més enllà, i inclou altres actuacions com la posada en marxa d'un circuit de motor, la creació d'un recorregut de natura, respectuós amb el medi ambient o la promoció de l'esport escolar. L'objectiu és promoure la pràctica esportiva tant en l'àmbit professional com amateur i escolar.

La col•laboració entre les dues institucions, la Secretaria General de l'Esport i la Diputació de Barcelona, es concreta principalment en accions als equipaments esportius, ja que permet treballar per a una millor coordinació en la planificació dels equipaments esportius municipals. També en les activitats esportives, col•laborant en els esdeveniments esportius, promocionant l'activitat física, incidint especialment en col•lectius específics, com els joves per lluitar contra l'abandonament de l'esport a partir dels dotze anys i del col•lectiu de les noies. La formació de tècnics, és una altra de les actuacions que inclou, fent accions conjuntes que han de fer també possible el reconeixement oficial de les accions formatives per part de l'Escola Catalana de l'Esport. L'acord també es concreta en la recerca en matèria esportiva, impulsant la recerca en matèries d'interès comú com ara el tractament de dades, la cessió i consulta de dades. A tot això cal afegir la realització d'una nova enquesta d'hàbits esportius de la població i l'actualització de l'estudi sobre el pes econòmic de l'esport a Catalunya. La projecció internacional de l'esport és un altre dels àmbits que impulsa el conveni, com també la difusió dels esdeveniments i les actuacions de promoció i difusió de l'activitat física i l'esport.

La renovació del conveni propicia un marc general d'acords per tirar endavant tot un seguit d'acords específics relacionats amb aquests àmbits esmentats. Tot plegat és una gran ajuda per facilitar les accions a desenvolupar en l'àmbit municipal, ha afegit Rosa Huguet.